FETÖ'cülerin eski dershane binası, yatılı Kur'an kursu olarak hizmete girdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde FETÖ'ye ait eski dershane binası, İlçe Müftülüğü tarafından onarılıp yatılı kız Kur'an kursu olarak hizmete açıldı.Cizre'de daha önce FETÖ üyelerinin dershane olarak kullandığı ve daha sonra KHK...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde FETÖ’ye ait eski dershane binası, İlçe Müftülüğü tarafından onarılıp yatılı kız Kur’an kursu olarak hizmete açıldı.

Cizre’de daha önce FETÖ üyelerinin dershane olarak kullandığı ve daha sonra KHK ile hazineye devredilen bina, Diyanet işleri Bakanlığı ve İlçe Müftülüğünün katkıları ile onarılıp Cizreli kız çocukları için Kur’an kursuna dönüştürüldü. Kur’an kursunun açılış törenine; Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Kaymakam ve Belediye Başkanı Ahmet Adanur, Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, iş adamları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an kursunun açılışında konuşan Vali Mehmet Aktaş, daha önce FETÖ üyelerinin gayri meşru yollardan Cizre insanından aldığı paralarla yaptığı binanın yeniden halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Hem dünya mutluluğunun hem ahiret mutluluğunun yegane kaynağının İslam olduğunun altını çizen Vali Aktaş, "Eğer biz yüce dinimiz İslam’a uyumlu bir hayatı yaşayamazsak hem bireysel hem toplum olarak mutluluğu yaşayamayız. O toplumda kaos, kargaşa, gözyaşı hakim olur. Çünkü dinimiz İslam her şeyden önce kardeşliği esas alan sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı, dayanışmayı öğreten bir din. İşte bu binada bu genç kardeşlerimiz, kızlarımız, yavrularımız hem Kur’an-ı Kerim’i öğrenme imkanı yakalayacaklar hem de yüce dinimizin esaslarından öğrenme fırsatı bulacaklar. Bu bina daha önce tıpkı PKK terör örgütü gibi bizim birliğimize, bütünlüğümüze, kardeşliğimize kasteden FETÖ terör örgütü mensuplarının farklı yöntemlerle vatandaşlarımızdan birçoğu gayri meşru yöntemlerle topladıkları, elde ettikleri paralarla yaptıkları bir bina. Dolayısıyla halkın malı halkın hizmetine sunulmuş oldu. Bu bina Cizrelilerden alınan paralarla yapılmıştı, dolayısıyla geç de olsa Cizre insanının, halkın hizmetine sunulmuş oldu. Annemiz Hz. Hatice’nin ismini taşıyan bu Kur’an kursunun Cizre’ye, Cizre insanına hayırlı ve uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Bu kursun açılmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın okuduğu dualar eşliğinde Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminden sonra Vali Mehmet Aktaş ve davetliler binada öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aktaş, kursta gören çocuklarla yakından ilgilenip, çocukların Kur’an’ı Kerim’den okudukları sureleri dinledi.İl Müftüsü Ramazan Tolan ile birlikte binayı gezen Vali Aktaş daha sonra ilçeden ayrıldı.

Bakmadan Geçme