FETÖ'nün 15 Temmuz'da Hadımköy Cezaevi'ndeki eylemlerine ilişkin sanıklar hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylara ilişkin, 11'i tutuklu 62 şüpheli askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylara ilişkin, 11’i tutuklu 62 şüpheli askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

FETÖ’nün darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylara ilişkin, dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nu derdest ederek kışladaki cezaevine götüren şüphelilerin de aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 62 şüpheli hakim karşısına çıktı.

İstanbul 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 11 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, 45 tutuksuz sanık salonda hazır bulundu. Duruşmaya müşteki ve sanık avukatları ile taraf yakınları katıldı.

Duruşmada sanıkların kimlik tespitlerinin ardından iddianamenin okunmasına geçilecek. Ardından sanık savunmalarının alınması bekleniyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu "müşteki" olarak yer alırken, Albay Mehmet Yorgancı, Yarbay Mehmet Erol, Kurmay Binbaşı Erhan Savur, Binbaşı Fatih Irmak, öğrenci yüzbaşılar Kenan Keskin ve Münür Sözen, Üsteğmen Arif Yıldırım, astsubaylar Eyüp Karahan, Okan Şentürk ve Soner Polat, Uzman Çavuş Ahmet Çakır ile 51 er "şüpheli" sıfatıyla yer almıştı.

İddianamede, 11’i rütbeli 62 şüpheli asker hakkında "TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 7 yıl altışar aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede, müşteki Bekiroğlu’nun derdest edilmesi eylemiyle ilgili rütbeli tutuklu 11 şüphelinin "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’’ suçundan 12 yıl altışar aydan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Bakmadan Geçme