Fırat Edaş Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı 

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltı programında, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürü Özgün Ersoyoğlu yaptığı açıklamada’’ Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü olarak, 13 ilçede toplam 350.742 adet elektrik enerjisi tüketicisine, 4834 adet trafo ve 21.087 km yeraltı-havai dağıtım şebekemizle hizmet vermekte, kaliteli enerjiyi kesintisiz sunmayı hedeflemekteyiz’’diye belirtti.

Ersoyoğlu ‘Malatya ili genelinde 2017 yılında elektrik tesisleri gerçekleşen yatırım bedeli toplamı 42.430.725,97 TL’dir. Yatırım çalışmaları kapsamında 69 projenin saha gerçekleşmeleri tamamlanmıştır. Bu çalışmalar ile Malatya ili genelinde 288 ayrı bölgede çalışma yapılmış 1850 adet aydınlatma direği tesisi, 10450 adet aydınlatma armatürü, 170 km havai OG şebeke tesisi, 660 km havai AG şebeke tesisi, 415 km yeraltı AG şebeke tesisi, 95 km yeraltı OG şebeke tesisi, 57 adet yeni Beton Köşk tesisi yapılmış, 30 adet eski trafo binası yenilenmiş, dönüşümü sağlanmış ve 144 adet yeni dağıtım trafosu tesis edilmiştir. Malatya İl Müdürlüğünce 2017 yılında gerekli görülen şebeke bakımları yapılmış, ilçelerimize giden enerji nakil hatları ile ilçelerimizden mahallelere doğru giden enerji nakil hatlarında yenileme ve bakım çalışmaları tamamlanmıştır. 

Şehir merkezi ve imar planı sonuçlandırılan bölgelerde , yer altı tesisi gerçekleştirilmesi hızlandırılmıştır. Yapılan yer altı tesisleri ile geçmiş yıllarda oluşan arızaların tekrarlanmaması sağlanmıştır. Yer altı tesislerinin devreye alındığı bölgelerde ise ana dağıtım trafolarının periyodik bakımı tamamlanmıştır. Yapılan trafo ve dağıtım merkezi bakımlarında ise tekrarlayan arızaların % 60 oranında azaldığı görülmüştür’’açıklamalarına yer verdi.

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü olarak, gerek elektrik dağıtım sektöründe hizmet veren Şirketimize müşterilerimize temas etme noktasında vermiş oldukları destek; gerekse sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda Malatya’nın tanıtılması ve gelişmesine sağlamakta oldukları katkıları dolayısıyla tüm yerel basın çalışanlarımıza teşekkür eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız’’dedi...

Bakmadan Geçme