Fırat Edaş'dan Kamuoyunu Bilgilendirme Amaçlı Basın Açıklaması

Fırat Edaş'dan ''48 Daireli Apartmanın Sakinleri Elektrik Firması Mağduru Oldu'' Başlıklı Kamuoyu Bilgilendirmesi

26 Kasım 2018 tarihinde, “48 Daireli Apartmanın Sakinleri Elektrik Firması Mağduru Oldu” başlığı ile İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) basına servis ettiği haberde;Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan 48 daireli apartmana Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü’müzün döviz kurunun yükselmesini gerekçe göstererek, Temmuz ayından beri (4 aydır) sayaçtakmadığı belirtilmektedir. Buna nedenle ilgili binaya elektrik verilmediği belirtilerek, vatandaşların mağdur edildiği iddia edilmektedir.
Söz konusu haberde belirtilen,“Elektrik sayacının döviz kurunun yükselmesine nedeniyle takılmadığı” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.Ayrıca yapılan incelemede yine haberde iddia edilen 4 aydır apartmana bağlantının gerçekleştirilememesi gibi bir durum dasöz konusu değildir. İlgili yere ilişkin başvurunun, şirketimize 17 Ekim 2018 tarihinde yapıldığı görülmektedir.
Bu bağlamda mevzuatta yer alan; “Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği 4. Bölüm Madde 18 ve Madde 19; standart süre kapsamında dağıtım sistemine bağlanacak tesis ve/veya teçhizata ilişkin bilgilerin, kullanıcı tarafından dağıtım şirketine verildiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde yerine getirilir” maddesi gereğince yasal süre de aşılmamıştır.Müşteri memnuniyetinin sağlanması noktasında mevcut iş planı dahilinde perakende satış sözleşmesinin imzalanması ilebirlikte ilgili yerin enerji arzı en kısa sürede sağlanacaktır.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.,kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamahedefi ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerindeki tüm bölgede her zaman müşteri memnuniyetini önceleyerek, çalışmalarını gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olmuştur.  
Tekzip ve cevap hakkına saygı göstereceğinize inanarak, yayın hayatınızda başarı temennisinde bulunuyoruz.

Bakmadan Geçme