FKA Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Malatya'da yaptı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Malatya'da yapıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Malatya’da yapıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Malatya Valisi Ali Kaban, “Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerimizden oluşan bölgemizin kalkınması yönünde kaynakları en etkin şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi

Fırat Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen toplantıya Malatya Valisi ve Ajans Dönem Başkanı Ali Kaban, , Bingöl Valisi Ali Mantı, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım katıldı.

Vali Kaban, yönetim kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Valiler Kararnamesi sonrasında ilk defa ajansımızda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Valilerim olmak üzere tüm üyelere tekrar hoş geldiniz diyerek sevgi ve saygıyla selamlarım. Bugünkü toplantımızda öncelikle ajansımızın 2017 yılında uygulayacağı mahalli destek programları ve güdümlü proje önerilerini değerlendireceğiz. Kalkınma ajansları 2017 yılında Mahalli Destek Programı Uygulamalarını bir süreliğine askıya almışlardı. Bakanlığımız bir süredir ajans destek mekanizmalarının yeniden şekillendirilmesi noktasında bir dizi çalışma yürütmekteydi. Yaklaşık 1 ay kadar önce proje ve faaliyet destekleme yönetmeliğimizde de birtakım değişiklikler yapıldı ve ajanslar mahalli destek uygulamaları için yeniden hazır hale getirildiler. Bizler de Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerimizden oluşan bölgemizin kalkınması yönünde kaynakları en etkin şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacağız. Bugünkü toplantımızda ayrıca ajansın faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni eder” diye konuştu.

Bakmadan Geçme