Gazetecilerin Mutlu Günü

Gazetecilerin Mutlu Günü

Elazığ Belediyesi tarafından dört yıldan beri geleneksel hale getirilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programı,   il protokolü, yerel ve ulusal medya mensupları ve temsilcilerini bir araya getirdi.

Kültür Park Mamürat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Topal, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile basın çalışanları katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak programın ilk konuşmasını yapan Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, basın mensuplarının son derece zorlu ve önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek düzenlenen program dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Topal ise gazeteciliğin çok kutsal bir görev olduğunu belirterek, ülkemizin tarafsız, cesur ve yandaş olmayan gazeteciler ile birlikte daha iyi noktalara taşınacağını kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ: “ORTAK GAYEMİZ ELAZIĞ”
Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve ilimizde görev yapan bütün basın çalışanlarının bir arada olduğu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ortak gayelerinin Elâzığ’ı daha iyi noktalara taşımak ve tanıtmak olduğunu söyledi.
Gazeteciliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, özellikle milli menfaatlerimizi ön planda tutarak çalışan gazetecilerin çok kutsal bir görev icra ettiklerini kaydetti.
Her türlü zorluğun içerisinde dahi yılmadan çalışan basın mensuplarının kimi zaman aile ve sosyal yaşamlarından feragat ederek çalıştıklarını belirten Başkan Yanılmaz, “Elazığ’da haber peşinde koşan, köşe yazısı yazan, fotoğraf çeken, kamera arkasında en iyi pozu yakalamak için gayret eden bütün arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum ” dedi.

VALİ KALDIRIM: “GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEKTİR”
Gazeteciliğin önemi bir günde ifade edilecek bir meslek olmadığını belirterek sözlerine başlayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım basın çalışanlarının son derece kutsal, şerefli ve onurlu bir meslek icra ettiklerini kaydetti.
Teknolojinin hızla geliştiğini kaydeden Vali Kaldırım, basıncılarında bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmak için sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Özellikle internet ve sosyal medya aracılığıyla yapılan bir haberin çok hızlı yayıldığını ve farklı mecralara çok kısa sürelerde ulaştığını kaydeden Vali Kaldırım her geçen gün yeni sosyal ağların oluştuğunu ve kamuoyunun da bu kanallar sayesinde detaylıca bilgilendirildiğini söyledi.

BASIN MENSUPLARI SAHNEDE
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programının finalinde ise basın mensupları sahnede birbirinden güzel türküler seslendirdi. Sahneye ilk olarak çıkan Haberkent Gazetesi köşe yazarı İrfan Arslan,  okuduğu Harput türküleriyle güzel bir performans sergiledi. Ardından Kanal Fırat Televizyonu çalışanları Zülfü Bal ve Serkan Aksakal da ‘Ahçik’ türküsünü okuyarak dinleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Elazığ musikisine önemli katkıları bulunan Kanal 23 program yaypımcılarından Bünyamin Eroğlu ise Harput manilerini seslendirirken Yazar Ahmet Tevfik Ozan’da şiir okudu. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında Harput kasidesi ‘Şema Yanan Pervaneleri’ okuyarak geceye renk kattı.

Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği birbirinden güzel Harput müzikleri eşliğinde devam eden program günün sonunda Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Bakmadan Geçme