Gaziosmanpaşa'daki demokrasi nöbeti havadan görüntülendi

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi İstanbul Gaziosmanpaşa'da da halk demokrasi nöbetleri için meydanlara akın etti. Gaziosmanpaşa Meydanında başlayan demokrasi nöbetleri havadan görüntülendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi İstanbul Gaziosmanpaşa’da da halk demokrasi nöbetleri için meydanlara akın etti. Gaziosmanpaşa Meydanında başlayan demokrasi nöbetleri havadan görüntülendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde ülkenin her yerinde olduğu gibi Gaziosmanpaşa’da da halk sokağa döküldü. Darbe girişiminin ardından günlerce sokakta Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlar, bu yıl da 15 Temmuz gecesinde demokrasi nöbeti tuttu. Elinde bayraklarla Gaziosmanpaşa Meydanına gelen binlerce vatandaş, alanda çalınan marşlara eşlik etti. Demokrasi Nöbeti için meydana gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, sahneye çıkarak bayrak sallayıp vatandaşın coşkusuna ortak oldu. Geçtiğimiz yıl 00.13’te camilerde okunarak vatandaşları sokağa döken sela, bir yıl sonra aynı saatte yine okundu. Demokrasi nöbeti için Gaziosmanpaşa Meydanını dolduran binlerce vatandaş drone ile havadan görüntülendi.

"15 Temmuz ruhu geçen yıldan daha büyük bir aşkla önemsenmiş"

Gaziosmanpaşalılarla birlikte demokrasi nöbeti tuttuğu sırada açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bugün bütün İstanbul meydanlarda, bizler 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde düzenlenen törenden buraya geldik. Burada kimse yoktur diye düşünüyorduk ama Gaziosmanpaşa Meydanı da dolmuş. 15 Temmuz ruhu geçen yıldan daha büyük bir aşkla önemsenmiş olduğunu görüyoruz. Biz özellikle 15 Temmuz’un ne kadar sahiplenildiğini gördük. Bunu millet kendi adına var olmak, ya da yok olmak şeklinde yorumluyor. Var olmaksa biz meydanlarda olmalıyız diyorlar. 15 Temmuz’da tarih yazdık diyorduk, ama bilin ki biz geçmiş olmasına rağmen gerçek tarihi bugün yazıyor. Büyük bir coşkuyla, büyük bir destekle 15 Temmuz’un yanında olduğu ve karşı duruşlara karşı olduğunun mesajını veriyor" dedi.

Gaziosmanpaşa halkı sokağa döküldü

"Ülkeyi sahipsiz olmadığını göstermek için meydanlar çıktık" diyen Emin Uzun, "Bu vatan hainlerine bu ülkeyi bırakmayacağımızı, vatanımızın arkasında duracağımız bir kere daha göstermek istedik. Onun için bu gün 15 Temmuz’da biz halk olarak Türk halkı olarak yine nöbetlerdeyiz. Bu durumlar sürene kadar her zaman vatanımızın arkasında olacağız" diye konuştu. Vatanı yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Fatih Sürücü ise, "Bu vatan bizim, bu ülke bizim hiçbir zaman vatanımızı yalnız bırakmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir millet hiçbir yerde yoktur. 15 Temmuz şehitlerimiz saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme