Gezici Kütüphane ile Hakkari Okuyor Projesi

Yüksekova ilçesinde, "Gezici Kütüphane ile Hakkari Okuyor" Projesi kapsamında köy okulundaki çocuklara kitap bağışlandı. 

Hakkari İl Halk Kütüphanesince kamyonetten dönüştürülen gezici kütüphane ile ilçeye getirilen kitaplar, görevlilerce Vezirli Köyü İlk ve Orta Okulu öğrencilerine dağıtıldı. 

Hakkari İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, burada yaptığı açıklamada, Yüksekova ilçesindeki köyleri gezerek, çocuklara kitap dağıttıklarını ve Vezirli Köyü İlk ve Ortaokulu kütüphanesine kitap bağışında bulunduklarını belirtti. 

 Amaçlarının köy okullarının kitaba kavuşturulması ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu aktaran Polat, "Daha önce bir köy okuluna yaptığımız bağışla sesimizi duyurduk ve bize Türkiye’nin her yerinden kitap bağışı yapıldı. Biz de şimdi gelen bağışları tekrar köy ve ilçeleri gezerek okullara bağışlıyoruz." dedi. 

Vezirli köyüne 400 kitap getirdiklerini belirten Polat, "Dergiler, dünya klasikleri, çocuk klasikleri, birinci sınıflara yönelik çocuk seti ve İngilizce kitaplarımız var. Bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Bakmadan Geçme