Görme engellilerden "farkındalık" yürüyüşü 

Bingöl'de görme engelliler günlük hayatta yaşadıkları zorluklarla ilgili farkındalık oluşturmak için beyaz bastonla yürüdü.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi tarafından, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında dernek binası önünde bir araya gelen görme engelliler, genç caddesindeki saat kulesine kadar yürüdü.
Engelliler yürüyüş boyunca vatandaşlara erişilebilirlik ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıttı.
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. 
Beyaz bastonun görme engellilerin onları her türlü kazadan koruyacak adeta ayağı olduğunu vurgulayan Korkutata, bu anlamlı günde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan broşürleri de vatandaşlara dağıtarak farkındalığı artırmak istediklerini belirtti.
Broşürlerde engellilere destek olunmasının istendiğini ve 300 üyeleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Korkutata, şunları söyledi: 
"Erişilebilirlik, sosyal içerme, eğitsel çalışma ve birçok alanda çalışma yaptık. Bu etkinliklerle engellilerin bağımsızlığını ilan etmek istiyoruz ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Engellilerin en büyük sorunu erişilebilirlik. Erişemediğimiz konuların başında kaldırım işgalleri, uygunsuz araç parkları, seyyar satıcıların yolları işgal etmesi geliyor. Bunlar, biz engellilerin hayatını zorlaştırıyor. İlgili kurumların ve belediyelerin bu sorunlara çözüm getirmesini bekliyoruz." 
Ülkede yaklaşık 9 milyon engelli bulunduğunu, bu engellilerden 28 bine yakınının ilde yaşadığını belirten Korkutata, bu önemli günde bir kez daha engellilerin hayatını kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Engelliler daha sonra dernek binasına geçti.

Bakmadan Geçme