Gülbahar Barajı turizme kazandırılacak

Bingöl Belediyesince hazırlanan projeyle Gülbahar Barajı turizme kazandırılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fırat Kalkınma Ajansı'na sunulan Gülbahar Barajının Turizme Kazandırılması Fizibilite Projesinin kabul edildiği bildirildi.

Gülbahar Barajı sahasındaki 288 hektar alanda uygulanacak projeyle kent turizmine önemli katkı sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı fizibilite desteği programı kapsamında kabul edilen projemizle Gülbahar Barajı ve çevresini turizme kazandırmayı hedefliyoruz. 288 hektar alanda sosyal tesis, görsel tasarım ve kamp alanları, su sporları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, liman, iskele, oturma alanları, piknik ve mesire alanları, otopark, güvenlik merkezi, yeşil alan düzenlemesi, çok amaçlı tesis, tiyatro ve konserler için açık hava sahnesi, sportif faaliyetler için okçuluk, futbol, voleybol, tırmanma, ip parkuru gibi alanlar ile taş evler, çeşme yapılacak. Havza çalışma planları ve fizibilite raporları hazırlanacak. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi hedeflenen projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Projede emeği geçen ve destek sunanlara Bingöl halkı adına teşekkür ediyoruz."

Bakmadan Geçme