Gürer: 'Belediye Başkanlarına hizmet tazminatı ödensin'

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, belediye başkanlarına ‘Yerel Yönetim Hizmet Tazminatı’ ödenmesi için Kanun Teklifi verdi. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye başkanı olarak görev yapanlara görevlerini tamamladıklarında herhangi bir tazminat ödemesi yapılmadığına dikkat çekti. 
 
Özellikle kasabalarda görev yapan belediye başkanlarının, görev süresi sonunda görev tazminatı alamıyor olmalarından dolayı mağduriyet yaşadığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini anlattı. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye başkanı olarak 5 yıl görev yapanlara kıdem tazminatı verilmesinin, bu konudaki mağduriyetin giderilmesi için atılan yerinde bir adım olacağını sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA YEREL YÖNETİM HİZMET TAZMİNATI VERİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 39 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Belediye başkanlığı yapmış olanlara, seçilerek göreve başladıkları tarihten görev sürelerinin sona erdiği tarihe kadar geçen her tam yıl için bir aylık brüt ödenekleri tutarında yerel yönetim hizmet tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bakmadan Geçme