Gürer'in 'Eşit işe eşit ücret' sorusuna Sarıeroğlu'ndan 'Mevzuatlı' yanıt

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda aynı işi yaptıkları halde farklı statüde çalışan görevlilerin sorunlarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET OLACAK MI?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Jülide Sarıeroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Kamu personelinin bazıları memur, bazıları işçi, bazıları sözleşmeli çalışan durumda olduğunu belirterek, “Aynı yerde aynı işi yapan ancak ücret, yan ödemeleri, çalışma süreleri ve sendikalaşma hakları farklı olan çalışanların, durumlarının düzenlenmesi eşit iş koşul ve şartlarda çalışanların tanımları ve kadrolarının benzeşmesi için bir çalışma düşünülmekte midir?” şeklindeki sorusunun yanıtlanmasını istedi. 

SARIEROĞLU: “HAKLARINI MEVZUAT KORUYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğluise aynı işi yaptıkları halde pek çok sosyal haktan yoksun bırakılan kamu çalışanlarının beklentilerini içeren soruya kısa bir yanıt verdi. Bakan Sarıeroğlu, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna, “yazılı Soru Önergesinde bahsedilen konular incelenmiş olup, kamu kurumlarında istihdam edilen personelin statülerine ilişkin hakları mevzuat çerçevesinde korunmaktadır” diye yanıtladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda yüzbinlerce çalışanın aynı işyerinde aynı işi yaptıkları halde statüleri farklı olması nedeniyle, maaş, sosyal hak ve sendikalaşma gibi konularda diğer çalışanlara göre dezavantajlı durumda olduğunu söyledi. 

Ömer Fethi Gürer, bu durumda çalışan kamu görevlileri için Bakan Sarıeroğlu’nun “Hakları mevzuat çerçevesinde korunuyor” şeklindeki açıklamasını da yeterli bulmadıklarını ifade etti. Eşit işe eşit ücret ve kadro verilmelidir” dedi.

Bakmadan Geçme