Gürkan, 'Gönül Belediyeciliğinin İlk Uygulandığı Yer Malatya Olacak'

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı sakinleri ile bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Gönül belediyeciliğinin ilk uygulandığı yer Malatya olacak” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder,  Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı sakinleri ile bir araya gelerek, mahallenin ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, hizmet için göreve talip olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar geldiğimiz bu yolda sizlerin huzurunda alnımız açık, yüzümüz ak. Allah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çıkmayı nasip etsin. Biz yöneticiliği değerlendirirken, birileri hizmet etmek maksadıyla göreve talip oldular, birileri de nefsini tatmin etmek, insanları tahakküm etmek o amaçla yöneticiliğe talip oldular. Bunlardan bir kısmı yöneticiliğe fetih için gelenler, diğer bir kısmı işgal için gelenler, bir kısmı ihya etmek için gelir, bir kısmı farkında olmadan imha eder. Bizler bu göreve talip olurken, ‘yaptığımız iş yapacağımızın teminatıdır’ diyoruz. Battalgazi’de çalıştığımız süre içerisinde ve memuriyette çalıştığımız süre içerisinde her gittiğimiz yerde Cenabı Allah güzel eserler bırakmayı nasip etti” diye konuştu. 

Battalgazi ilçesine önemli hizmetleri kazandırdıklarını kaydeden Başkan Gürkan, “Büyük parklar hariç biz 95 tane park yaptık. Biz, 13 ayda Belediye hizmet binasını da yaptık, DSİ Hizmet Binası’nı da yaptık. 2 tane okul yaptık, Sosyal Yaşam Merkezi Yaptık, Engelsiz Yaşam Merkezi yaptık, Rehabilitasyon Merkezi yaptık, asfalt tesisleri yaptık, mucur tesisleri yaptık. Orduzu’ya değer katan Çınar Parkı’nı sizlerin hizmetine sunduk” diyerek, Türkiye’ye rol model hizmetlere imza attıklarını söyledi.  

Gönül Belediyeciliği’nin ilk uygulandığı yerin Malatya olacağını kaydeden Başkan Gürkan, “Siyasette Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gönül belediyeciliğinin ilk uygulandığı yer Malatya olacak. Ve Malatya siyasette rol model olacak. Hani dedik ya, dün Battal Gaziler,  Danişment Gaziler burada destan yazmış,  işte şimdi bizde siyasette hoşgörülü ve gönül belediyeciliğinin destanını burada yazacak ve bu Türkiye'ye teşhir edilecek. Şimdiye kadar ki belediye seçimlerinde beni görenler ‘sen niye hiç oy istemiyorsun’ derlerdi. Ben hakkımızda hayırlısı, yani ‘bizim yapacaklarımız bunlar, yaptıklarımız da bunlar, güvenirseniz oy verirsiniz, güvenmezseniz daha bizden iyisi varsa ona verin’ derim. Çoğu zaman da bunu da demezdim, ama bu defasında sizler için, Allah yukarıda kalbimi biliyor, bu millet için, Malatya için ve Türkiye halkı için bunu özellikle istiyorum. Sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir dilde siyaset yapmanın önünü aşmayı bugün Cenabı Allah Malatya'ya nasip etmiş, sakın bunu elimizle geri çevirmeyelim” dedi. 

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise, “Malumunuz 31 Mart’ta yerel seçimlerimiz var. İnşallah bizler yerel seçimlerde özelde Battalgazi’mizde, genelde Malatya'mız’da inşallah en yüksek oy oranıyla seçilmek isteniyoruz. Bu güzel teveccühünüzden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün gerek Başkanımın, gerek bizim yapmış olduğumuz 60 civarında evde, bu tür sohbet toplantılarını gerçekleştirdik. Allah hepinizden razı olsun, her gittiğimiz yerde aşırı bir teveccühle karşılaşıyoruz. Bu sizin bize sağlamış olduğunuz, göstermiş olduğunuz teveccüh, bizim size daha fazla hizmet etmemize vesile oluyor. Bu bağlamda inşallah Battalgazi’mizde 31 Mart’ta seçildiğimizde, mahallelerimizin sorunlarını vesaire hepsini biliyoruz” diyerek, çözüm odaklı bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme