Hasköy'de asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları

Hasköy'de asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları

Hasköy ilçesine bağlı köylerde asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları sürüyor.
İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mücahit Samuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 KÖYDES programında 700 bin liralık bir harcama bütçelerinin olduğunu söyledi.
Bu bütçe ile ilçeye bağlı 17 köye önemli hizmetler götürüldüğünü belirten Samuk, şöyle konuştu:
"Valimiz Sayın Aziz Yıldırım ve Kaymakamımız Ahmet Özkan'ın büyük gayretleriyle bu bütçemiz 2 milyona dayandı. Devletin imkanlarını köylerimize seferber ederek, köylülerimizin buna layık olduğunu dile getirerek bu imkanlar bize sağlanıyor. Şu an 17 köyümüze toplamda 70 bin metrekare parke, bordürle birlikte 100 bin metrekareye yakın bir parke ihalemiz oldu. Sıcak asfalt çalışması tarihte ilk defa Hasköy'ün köylerinde kullanılmaya başlandı. Bu da gurur verici. 2 bin 700 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde bir sıcak asfalt çalışmamız oldu. Çalışmalarımızın bittiği ve devam ettiği köylerimiz var. Çalışmalarımız güzel gidiyor, bir sıkıntımız yok, gurur verici ve halktan güzel tepkiler alıyoruz. Bunlar da bize güç veriyor."
Ortanca Köyü Muhtarı Ümran Yalçın, çalışmaların kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
Yalçın, "Köyümüzün sadece ana arter yolu asfalttı. Asfaltın üzerinden yılların geçmesi aşınmaya sebep olmuştu. Kışın kar yağınca vatandaşın kapısına araç gitmesi mümkün değildi. Bu parke çalışması sonucunda herkes artık aracını evinin önüne alabilir, hastasını da götürebilir. Mükemmel bir çalışma. Bu hizmetten de gerçekten memnunuz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme