Hasta ve hasta yakınlarına aşure ikramı

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde hasta, hasta yakınları, personeller ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure dağıtımında kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Başkan Polat, "Aşure berekettir, paylaşımdır, hoşgörüdür, insanlığın ortak kültürel mirasıdır. Bu sebeple vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Muharrem ayının tüm insanlığa barış getirmesi diliyorum” şeklinde konuştu.

Muharrem ayının hem İslam Tarihi hem de hem insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat, “ Aşure, Muharrem ayının 10´uncu gününde 10 farklı tahılın bir araya getirilerek yapılan değerli bir ikramdır, bizim için birliktelik anlamına gelir. Muharrem ayı bereket ve paylaşım ayıdır. Aşure bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Kardeşliğimizi büyüttükçe, birbirimizle ilişkimizi güçlendirdikçe, birbirimizi Allah için sevmeye devam ettikçe, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettikçe, toplumsal yapımızı kuvvetlendirmeye dönük çok önemli bir adımı da atmış olacağız. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılmaktadır. Rabbim bu günler vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Kardeşliğimizi ve birliğimizi parçalamak adına plan kuranların hevesleri de kursaklarında kalır inşallah" ifadelerini kullandı.

Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak hem inancımız gereği, hem de geleneğimiz gereği, gelenekten geleceğe diyen bir belediye anlayışı içerisinde geleneklerimizi hatırlatmak, yaşatmak için gayret ediyoruz. Toplumuzu birleştiren ve pekiştiren bu tür etkinliklerimize her zaman sahip çıkıyoruz. Rutin belediyecilik hizmetleri yapmanın yanında insan odaklı değerlerimizi günümüze taşımak ve gelecek nesillere taşımak için bu tür faaliyetlere önem veren bir hizmet aşkına sahibiz. İlçemizin farklı noktalarında aşure ikramları yapacağız. Bugün Eğitim ve Araştırma Hastanemizin önünde hasta, hasta yakınları ve personellerimize aşure ikramlarımız var. Muharrem ayının ülkemiz, milletimiz ve İslam coğrafyasına huzur ve bereket getirmesini temenni eder, tüm hemşehrilerimizin aşure gününü tebrik ederim” diye konuştu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ise, sosyal belediyecilik alanında güzel hizmetlerin altına imza atan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a aşure ikramından dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme