Hastanede yapılan tatbikat nefesleri kesti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum uygulama tatbikatı gerçeğini aratmadı.Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Fethiye Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum uygulama...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum uygulama tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Fethiye Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum uygulama tatbikatı, senaryo gereği Çalış Plajı’nda belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada 105 kişi yaralandı. Yaralanan 105 ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Hastanede kurulan kriz yönetim merkezi sağlık personelinin hızlı ve koordineli bir şekilde müdahaleleri yapmalarının sağlandı. Hastaneye yaralıları getiren ekipler yaralılara yeşil, sarı, kırmızı ve siyah kodlara göre öncelik sırasına ile müdahale etti. Tatbikatı, hastane bahçesindeki hasta ve yakınları da ilgiyle izlerken, kimi hasta yakınları bu olayı cep telefonu ile çekmeye çalıştı.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Okulu; “Muğla İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından planlanan ve Fethiye Devlet Hastanesi çalışanları, UMKE ve 112 ekibi tarafından icra edilen hastane acil ve afet planı uygulamasını gerçekleştirdik. Bölgemizin deprem ve turizm bölgesi olmasından dolayı bu tür bir afetle karşılaştığımızdan neler yapabileceğimizi test etmek ve kendimizi buna hazırlamak için afet planı gerçekleştirdik. Burada çalışanlarımızın hem dinamizmini sağlamak hem de dikkat çekmek maksadıyla afet planımızı uyguladık” dedi.Olağan bir afet durumunda yapılabileceklerin test edilmesi ve eksiklerin giderilmesi için tatbikatı gerçekleştirdiklerini anlatan Okulu, “Burada çalışanlarımızın hem dinamizmini sağlamak hem de dikkat çekmek maksadıyla afet planımızı uyguladık. Yapmış olduğumuz tatbikatın neticesinde de 20 acil yaralı, 85 ayaktan hastanın müdahalesini gerçekleştirdik. Bunların 10 tanesi yoğun bakım ve ameliyathanede tedavisi giderildi. Diğer hastalarımızı da taburcu ettik.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme