Hekimhan Devlet Hastanesi 'Dijital Hastane' oldu

Hekimhan Devlet Hastanesi, HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital Hastane) belgesini almaya hak kazandı.

Hekimhan Devlet Hastanesi Başhekimi Cezmi Karca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün işlemlerin dijital ortamda yapıldığı, kontrol edildiği ve yönetildiği bir hastane işleyişine sahip olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle ortak bir proje yürüttüklerini aktaran Karca, şunları kaydetti:

"Pilot servis olarak dahiliye kliniğini seçtik. Bu klinikte yatan tüm hastaların verilerinin sisteme aktarılmasını sağladık. Dahiliye kliniğimizde yatan hastaların EKG kağıdının bile sistemden taratıldığı, kesityazar, ultrasyon, yansılanım ve tüm radyoloji görüntülerinin PACS sistemi ile doktorlarımızın bilgisayar ekranına düştüğü bir sistem kurduk.

Acil serviste de tüm hasta kayıtlarının dijital sisteme aktarılmasını sağladık. Bilişimsel altyapıyı ve bilişimsel arşivlenmeyi ciddi bir şekilde kullanarak kağıt kullanımını en alt seviyeye düşürdük. Polikliniklerde tüm tetkik istemlerinin dijital ortamda yapılmasını sağladık. Radyoloji ve kan alma bölümlerinde gerekli iyileştirmeler yaparak hastaları ellerinde kağıtlarla sıra bekleme çilesinden kurtardık."

Başhekim Karca, hastanelerinin HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital hastane) belgesini almaya hak kazandığını anımsatarak, "Dijital hastane sistemi, hastalara en iyi ve en kaliteli hizmetin sunulmasına olanak sağlayacak ve hastanemizde hasta güvenliği ve mahremiyetini en üst seviyeye çıkaracaktır. Sağlık profesyonellerinin hasta bakımı ile ilgili işlerini kolaylaştıracak ve hastalarımızın alacağı sağlık hizmetlerinin hızı ve kalitesini de arttıracaktır. Sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik." diye konuştu.

Bakmadan Geçme