Hekimhan ihmal ediliyor

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, 'Göreve geldiğim günden bu yana, Büyükşehir Belediyesi, Hekimhan'ı ihmal etmektedir'dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğlulları, Hekimhan merkezde yol ve Kanalizasyon çalışmalarının yetersiz olduğuna değinerek, " İlçemizde Karayolları’nın ,Dsi'nin çok sayıda ihaleleri var. Yol Çalışmaları ve Göletler var.Bu işleri çok güzel şekilde yürütüyorlar. Ancak ben göreve başlamadan önce Hekimhan'da içmesuyu iller bankası tarafından ihale oldu ve bu iller bankasını ilgilendiriyordu .Sonra Hekimhan’ın içinde yine Maski ile ilgili bir ihale oldu. 2015 yılında içme suyuna kavuşacaktık ama hizmetin  taşeron firmalara verilmesinden dolayı sorun hala giderilmiş değil. İçme suyu ihalesinde yaklaşık 7 taşeron firma değişti. Aynı zamanda kanalizasyon çalışmasında da aynı sorunlar mevcut. Yani Büyükşehirin ve Maskinin genelde bu tür işleri çok zayıf. Hekimhan tozdan topraktan geçilmiyor. Bu konuda merkezi ilçemizin 12 muhtarı ile Ahmet Çakır Başkanı ziyaret ederek sorunlarımızı ilettik. Büyükşehri Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Başkan bana bir aylık bir zaman tanıyın. Abone su bağlantılarını yapacağız ve sorunları çözümlüyeceğiz dediler ama sorunlarımız halen devam etmektedir. Ayrıca Hekimhan'ın bu sorunları sebebiylede vatandaşlar görüyor ki, yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşlarımız bizi her zaman eleştirmekte. Hekimhan değişmedi diye sitem etmekteler. Ve vatandaşlarımız tarafından neden Hekimhan gözardı ediliyor diye haklı olarak sitem etmekteler. Ama bizler tüm mercilere gerekli müracatlarımızı yaptık. "ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile iyi diyalog içinde olduklarını dile getiren Başkan Millioğuları, " Büyükşehir Belediye Başkanımızla iyi diyaloglar içindeyiz ama, sorunlarımız konusunda Hekimhan çok ihmal edilmektedir. Vatandaşlar tarafından farklı düşünülerek siyasi bağlantı şeklinde algılanmaktadır.Sorunun sadece yol ve kanalizasyon olmadığını açıklayan Başkan Millioğulları’’Hekimhan da 3 ayda bir il kordinasyon toplantımız oluyor. Orada genel sekreterler yardımcıları projelerini anlatıyorlar. Her ilçeye park ve bahçeler yaptıklarını,Kültür merkezi yaptıklarını, mezbahane ve yol genişletme merkezleri yaptıklarını belirtiyorlar. Ama ben 3 yıl içinde Hekimhana bir hizmet yapıldığını görmedim. Ancak Hekimhan'a projelerimiz var yapılacak diyorlar. Ama bir gerçek varki Hekimhana bir çivi çakılmadı."şeklinde tepkilerini dile getirdi.


Hekimhan'da 19 köprünün proğramı olduğunu ama, bu konu hakkında da duyarsız kaldıklarını dile getiren Başkan Millioğulları, " Örneğin bu sene 19 tane köprü proğramı vardı. Belki yaklaşık 2 senedir Hekimhan merkezde 2,5 yıldır söylüyoruz ama sonuçta proğrama dahi alınmamaktadır. Kısacası Hekimhan'ı ihmal etmektedirler."dedi.
Belediyenin seçim öncesi seçim vaatleri içinde olan Kadın Sığınma evi içinde Başkan Millioğuları,"Hekimhan Belediyesinin Kadın Sığınma Evi kendi projemiz. 2,5 yıl önce bu projemizi gerçekleştirdik. Seçim öncesi vaadlerimizde bu projemizi koymuştuk. Türkiye'nin 30 bin nüfuslu ilçelerde gerekli bir projedir. Bu projemizde tüm hizmetlerimiz ücretsizdir. Kadınlar konusunda belediyemizin bir çok projesi mevcuttur."şeklinde konuştu.


Hekimhan 7. Ceviz ve Maden Kültür festivali hakkında da bilgi veren Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, "7. Ceviz Maden ve Kültür Festivali gerçekten yurt içi ve yurt dışından gelen vatandaşlarımız burada dostluğun kardeşliğin pekiştiği bir festival olmaktadır. Türkiyemiz zor bir süreçten geçerken, festival gerçekten olumlu sinyaller vermektedir. Bizim bu sene düşündüğümüz bir etkinlik daha olacak. Ceviz hasat olduğu zaman yapılması gerekmektedir. Eylül'ün sonunda olmaktadır. Hekimhan'ın cevizi beyazı aromasını hakikaten tanıtmak istiyoruz. 1 Günlük de olsa bu etkinliği 29 eylül de yapmayı planlıyoruz."ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme