Her ay bir yaşlıyı sevindir kampanyası

Yardımseverlerin desteğiyle kampanyalarını sürdüren dernek üyeleri bugün de 3 yaşlıya güzel bir gün yaşattı

Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Her ay bir yaşlıyı sevindir" kampanyası kapsamında yaşlılara güzel bir gün yaşatmayı hedefliyor. 
Kentte yaklaşık 7 yıldır hizmet veren, üç yıldır da dernek çatısı altında çalışmalarını sürdüren gençler, 4 ay önce başlattıkları kampanya çerçevesinde ilde bulunan yaşlılara ve muhtaçlara yardım ellerini uzatıyor.
Dernek üyeleri tarafından tespit edilen yaşlılar, uygulanan kampanya kapsamında, ay içerisinde evlerinden alınarak önce kıyafetleri yenileniyor. Daha sonra ayakkabıcının yolu tutularak ihtiyaç sahiplerine kışlık ayakkabılar alınıyor. Yaşlı erkekler berbere giderek traş olurken kadınlar ise pardesülerini beğeniyor. Günün sonunda ise yemekler yenip muhabbet edildikten sonra yaşlılar evlerine bırakılıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kocatürk, "Erzincan Gönüllü Gençler Derneği olarak her ay bir yaşlıyı sevindir kampanyamız bugün devam etmektedir. Bugün de 2 yaşlı teyzemizi ve bir dedemizi evinden alarak çarşıda gezdirdik. Lokantaya götürdük, daha sonra kendileri hangilerini istiyorsa güzelce kıyafetlerini aldık ve onları mutlu ettik. Erzincan Gönüllü Gençler Derneği kendi imkanları, Erzincan esnafı ve iş adamlarının imkanlarıyla bu çalışmayı yapıyor." dedi.


Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurcan Saray da dernek olarak bu uygulamayı her ay farklı kişileri götürerek düzenli olarak yaptıklarını, geçen 4 ayda toplam 19 yaşlıyı sevindirdiklerini, amaçlarının yaşlıların bir günlerini dışarıda farklı bir ortamda geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 


90 yaşındaki Hesna Çıldır, gönüllü gençlerin kendisine pardesü, ayakkabı, etek gibi ihtiyaçlarını aldığını belirterek kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. 
Gençlere ve destek olanlara minnettar kaldığını ifade eden Nurdane (65) ve Cafer (75) Ekici çifti ise bu hizmeti yapanlara dua etti. 

Bakmadan Geçme