Her cuma çeşmeden şerbet akıtılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, her cuma kent merkezindeki şerbet çeşmesinde vatandaşlara şerbet ikramında bulunmaya başlayacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, her cuma kent merkezindeki şerbet çeşmesinde vatandaşlara şerbet ikramında bulunmaya başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kent merkezinde Postahane önündeki şerbet çeşmesinde vatandaşlara şerbet ikramında bulundu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen şerbet ikramına Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin ve daire başkanları da katıldı.

Polat,  burada yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak her cuma günü vatandaşlarımıza şerbet çeşmemizden şerbet ikramında bulunacağız. İkram bizim kültürümüzde ve geleneğimizde çok önemli bir sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak her cuma burada yaklaşık 10 bin hemşerimize şerbet ikram edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Gönül Ekmek Projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Polat,  şerbet ikramının ardından kentteki fırıncıların iş birliğiyle hayata hazırlanan Gönül Ekmek Projesi'ni başlattı.

Proje ile toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı artırmayı, ihtiyaç sahiplerinin taze ve ücretsiz bir şekilde ekmek ihtiyaçlarını temin etmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Polat, şunları kaydetti:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak fırıncılarımızla projeyi yürütüyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu projeyle gönüllere uzanmayı amaçlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, belediye başkanlarına 'gönül siyaseti, gönül belediyeciliği yapın' diye talimatları var. Gönüllere girmek, gönül almak ülkeleri fethetmekten daha önemlidir. Ecdadımız gönüllere girerek fetihlerini gerçekleştirdi. Kent genelinde bu uygulamayı yapacağız."

Bakmadan Geçme