Hobisi ekmek kapısı oldu

Muş'ta, ev hanımı Arife Düzen, hobi olarak başladığı el sanatları işinde açtığı atölyede ürettiği 260 çeşit ev aksesuarını yurdun dört bir tarafına gönderiyor
 

Düzen, "Kadın eli değen işler daha güzel oluyor. Bir kadının ayakları üzerinde durabilmesi çok farklı bir şey. Ben işlerimi büyütmeyi düşünüyorum"
 

"En büyük destekçim ailem ve eşim. Onların bana verdiği destekle bu işe başlayabildim çünkü kendimde bu cesareti bulamıyordum"
 

Muş'ta, ev hanımı Arife Düzen, hobi olarak başladığı el sanatları işinde ailesinin desteğiyle açtığı atölyede ürettiği ev aksesuarlarını Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor. 

Ev hanımı iki çocuk annesi Düzen, yaklaşık iki yıl önce hobi olarak başladığı el sanatlarında ürettiği aksesuarların ilgi görmesi üzerine işini büyütmeye karar verdi. 

Bu kapsamda ailesinin desteğiyle 8 ay önce atölye açan Düzen, ürettiği 260 çeşit ev aksesuarını sosyal medya ve internet üzerinden satmaya başladı. 

Düzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hobi olarak bir ayna çerçevesini süslemekle işe başladığını söyledi.

Ürettiği ev aksesuarlarının beğenilmesi üzerine işini büyüttüğünü anlatan Düzen, "Şimdi Türkiye'nin birçok iline ürünlerimi satıyorum. Müşterilerimin birçoğu sosyal medya üzerinden bana ulaşıyor. Ürünlerimizi kargolayıp müşterilerimizin istedikleri adrese gönderiyoruz." dedi. 

- "Kadın eli değen işler daha güzel oluyor"

Düzen, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın girişimcilerin devletin verdiği hibelerle iş kurmaya başladığını anlattı. 

Kadınların istedikleri takdirde kendi işlerinin patronu olabileceğini ifade eden Düzen, şöyle konuştu:

"Çevremdeki kadınları bu yönde teşvik ediyorum. Kadın eli değen işler daha güzel oluyor. Bir kadının ayakları üzerinde durabilmesi çok farklı bir şey. Ben devlet desteği alarak işlerimi büyütmeyi düşünüyorum. En büyük destekçim ise ailem ve eşim. Onların bana verdiği destekle bu işe başlayabildim çünkü kendimde bu cesareti bulamıyordum."

Düzen, çevresindeki bazı kişilerin "Evinde otur, bu işi yapamazsın." dediğini ancak ailesinin de desteğiyle girdiği işte başarıyı yakaladığını vurguladı.

Bakmadan Geçme