Hünerli Eller El Sanatları Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, belediyenin hayata geçirdiği Kadın Yaşam Merkezlerinde eğitim alan hanım kursiyerlerin, yaptıkları eserleri sergilediği 'Hünerli Eller El Sanatları Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Elazığ Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ile çok sayıda sanatsever katılarak sergilenen eserleri inceledi. Toplumun temel taşı olan hanımları çalıştıkları her alanda desteklediklerini ve yine toplumun en temel birimi olan ailenin, huzurlu ve güçlü kadınlar ile mümkün olabileceğini aktaran Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, kendilerine desteği hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Yanılmaz’a teşekkür ederek Kadın Yaşam Merkezi’nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerinden bahsetti.

BAŞKAN YANILMAZ,“KADIN GÜÇLÜYSE TOPLUMDA GÜÇLÜ OLUR”
Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmete sundukları kadın yaşam merkezinin güzel işlere imza attığını belirten Başkan Yanılmaz, göreve geldikleri günden itibaren kadın, çocuk ve hayvanlara özel bir değer verdiklerini açıkladı. Özellikle sanatın toplumların gelişiminde önemli bir etken olduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, “Sanat sabır isteyen bir daldır. Uzman hocalar eşliğinde eğitim alan kadınlarımızda hem sabrı hem de sanatın inceliklerini öğreniyorlar. Kadınlar ne kadar güçlü olursa toplumda ailede o kadar güçlü olur. Bu açıdan kadın merkezlerimizdeki çalışmaları daha çok çeşitlendireceğiz. Hanımlar daha farklı dallarda da eğitimler alarak hem sanata hem de topluma faydalı işler sunacaklar” dedi.
Daha sonra sergiyi gezerek yapılan eserleri inceleyen Başkan Yanılmaz, Elazığlı sanatseverleri Nailbey Mahallesi Kadın Yaşam Merkezi’ndeki sergiyi gezmeye davet etti.

Bakmadan Geçme