İbrahim Demirel Fotokampın Konuğu Olacak

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD ile Arapgir Belediyesinin birlikte organize ettiği 4.Uluslararası Malatya Fotokamp için geri sayım başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Kültür Derneği, Arapgir Doğa Sporları Derneği, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ve PEKFEN Okullarının desteğiyle hayata geçirilen 4. Uluslar arası Malatya Fotokamp bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Malatya’nın Arapgir İlçesine bağlı Kayaarası Kanyonunda yapılacak.
Fotokampa yurt dışından ve Ülkemizin farklı illerinden 5 bine yakın kişinin katılması bekleniyor. Fotokamp kapsamında bu yıl yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının katılımıyla fotoğraf eğitimleri verilecek ve çekim gezileri gerçekleştirilecek. Bu yıl katılacak konuklar arasında Duayen Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Demirel de bulunuyor. İbrahim Demirel yıllarını sanata ve fotoğrafa adamış bir isim. Daha önce de çeşitli etkinlikler kapsamında Malatya’ya gelen ve Akçadağ Kürecikli olan İbrahim Demirel’i yakından tanıyalım.
Kimdir İbrahim Demirel?
1941 yılında Malatya’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdi. Sanat, bundan böyle bir yaşam biçimiydi onun için. Çeşitli kuruluşlarda grafikerlik, reklam ve tanıtım fotoğrafçılığı yaptıktan sonra 1975’de Umut Poster Yayıncılık ve Grafikerlik Stüdyosu’nu kurdu. 1979’da Hollanda Hükümeti tarafından ilk fotoğraf albümü olan “Yaşam Kavgası” yayınlandı. 1981’de “Fotoğraf” ders kitabı basıldı. 1995’de 4 adet portfolyosu yayınlandı. 2004’de “İbrahim Demirel Fotoğrafları Üzerine Bir İnceleme” kitabı yayınlandı. Grafik ve fotoğraf çalışmalarıyla yurt içinde ve yurt dışında (Çin, Yugoslavya, İtalya) çok sayıda ödül alan İbrahim DEMİREL, 2008’de emekli olduğu Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün dışında da gösteriler, sergiler, konferanslar, radyo ve televizyon programları, çeşitli sanat yayınları ile eğitimciliğini sürdürmektedir. 2004 yılında fotoğraf çalışmalarıyla Truva Sanat ve Kültür Derneği’nce “Yılın Fotoğraf Sanatçısı Ödülü” verilen sanatçı, PTFD (Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği) üyesi, AFSAD ve Gezginler Kulübü’nün de onur üyesidir.
Fotokamp kapsamında atölye çalışması düzenleyip, fotoğrafseverlerle birikimlerini paylaşıp, fotokampı renklendirecektir.

Bakmadan Geçme