İlan asıp, kuşunu arıyor

Elazığ'da 2 çocuk annesi bir kadın, her yerde kaybolan Ponçik isimli muhabbet kuşunu ararken, bulana 100 tane kuş veya para ödülü verecek.Yeni Mahalle'de ikamet eden 49 yaşındaki Nurhan Düzgün, 23 Ağustos tarihinde evinde beslediği Ponçik...

Elazığ’da 2 çocuk annesi bir kadın, her yerde kaybolan Ponçik isimli muhabbet kuşunu ararken, bulana 100 tane kuş veya para ödülü verecek.

Yeni Mahalle’de ikamet eden 49 yaşındaki Nurhan Düzgün, 23 Ağustos tarihinde evinde beslediği Ponçik isimli muhabbet kuşunun pencereden kaçmasıyla kaybetti. Düzgün o andan itibaren her yerde Ponçik’i aramaya başladı. 40 günlükken aldığı 1,5 yaşındaki dişi muhabbet kuşunu bulamayan Düzgün, Ponçik’i bulup getirene 100 tane kuş alıp hediye edecek. Sokak sokak her yerde Ponçik’i aramaya başlayan 2 çocuk annesi Düzgün kuşunun fotoğraflarını çıkartarak belirli yerlere astı. Düzgün, kendisi de eline aldığı Ponçik’in fotoğrafıyla gezdiği her yerde insanlara göstererek bulmaya çalışıyor.

‘Kuşumu getiren kişiye 100 tane kuş alırım’

23 Ağustos’ta Ponçik isimli muhabbet kuşunun kaybolduğunu belirten Nurhan Düzgün, “Kuşumu bulan varsa kuşumu bana geri getirsin. Kuşumu getiren kişiye 5, 10 hatta 100 tane kuş alırım. Yeter ki kuşumu bana getirsinler. Bulanlar para diyorsa parada verebilirim. Kuşum kaybolduğu zamandan beri evimizde yemek yemiyoruz. Karalar bağlamışız sanki evimizde bir ölü çıkmış. Bu bayram biz iki bayramı bir arada yaşayalım. Yalvarıyorum kuşumu getirsinler mükafatı neyse ben onu temin ederim” dedi.

‘Ponçik benim üçüncü evladımdı’Ponçik’in eğitilmiş bir kuş olduğunu dile getiren Düzgün, “Minnacık bir kuşken ben Ponçik’i aldım. Ponçik yemeğe oturduğumuzda yemeğe gelirdi. Bize gagasını uzatırdı, öpücük alırdı. Benim bir kızım ve bir oğlum var. Ponçik de benim üçüncü bir evladımdı. 2 tane kuş almıştım. Biri şu anda evde kafesinde duruyor. Ponçik kaçtıktan sonra diğer kuşum ne yem yiyor ne su içiyor. Dün bir kuş aldım ve eve getirdim ama kafi etmiyor. Sabah kalktığımda kafese konup sesler çıkarttı. Ben de, ‘Annem bak gidiyorum Ponçik’ini sana getireceğim’ dedim. Yalvarıyorum, kuşumu kim bulursa getirsin. Ponçik kaybolduktan sonra yemek yemiyoruz. Oğlum askere gidecek. Bana, ‘Anne ne olursun kuşumuzu getir’ dedi. Oğlum yemeden içmeden kesildi” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme