Ildır Festivali, Birsen Tezer konseri ile sona erdi

İzmir'in Çeşme ilçesinin 5 bin yıllık antik kenti Ildır Mahallesinde düzenlenen Ildır Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu anlar yaşatan Birsen Tezer konseri ile sona erdi.Çeşme ilçesinde, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Ildır Kültür...

İzmir’in Çeşme ilçesinin 5 bin yıllık antik kenti Ildır Mahallesinde düzenlenen Ildır Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu anlar yaşatan Birsen Tezer konseri ile sona erdi.

Çeşme ilçesinde, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Ildır Kültür ve Sanat Festivalinin ikinci gününde de Seramik Sanatçısı Sevim Çınar rehberliğinde seramik atölyesi gerçekleştirildi. Çok sayıda çocuğun katıldığı seramik atölyesinde, çocuklar herhangi bir yönlendirme olmadan seramik çamuruyla hayallerini şekillendirdi.

Festival nedeniyle Ildır’a akın eden ziyaretçiler, gün boyunca yerel ürünlerin satıldığı stantlardan alışveriş yaparken, Ildır’daki kafelerde de pişi, çiğ börek, gözleme yiyerek açlıklarını giderdi. İş yerlerinde festival süresince yaşanan doluluk dikkatleri çekti. Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi festivale renk katarken, festivalin kapanış konserini verecek olan Birsen Tezer’i dinlemek için bini aşkın vatandaş Ildır’a akın etti. Özel araçları ile Ildır’a gelen çok sayıda vatandaş, park yeri bulamayınca araçlarını kilometrelerce uzağa park etmek zorunda kaldı. Ildır giriş yolunda ise sık sık trafik sıkışıklığı yaşandı.

Festivalin final konseri için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ildır girişindeki Cennettepe’ye sahne kuruldu. Konser alanındaki sandalyeler konser öncesinde tamamen doldu ve birçok vatandaş da kaldırım taşlarına, toprak yamaca ve araçların park ettiği alanın konser sahnesini gören bölüme oturarak konseri izledi.

Festivalin son günü saat 21.00’de sahneye çıkan Birsen Tezer’in konserini Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Ildır Muhtarı Erdem Yavuz ile birlikte izledi. Konserde, sevilen sanatçı Birsen Tezer, iki saat boyunca şarkılarını seslendirirken, konser boyunca coşku eksik olmadı.Ildır Kültür ve Sanat Festivali, belleklerde unutulmaz anılar bırakarak sona erdi.

Bakmadan Geçme