İmam Zeynel Türbesi'nde muharrem ayı hazırlığı

Battalgazi Belediyesi görevlileri muharrem ayı dolayısıyla İmam Zeynel Türbesi'nde temizlik yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, muharrem ayı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zeynel Abidin Türbesi'nin temizliğinin, ardından Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfının binasını da temizledi.

Temizlik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeynel Abidin Vakfı Kültür Merkezi Post Dedesi Hasan Erdem, "Bugün biliyorsunuz hicri yılbaşı. Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye göç ettiği hicretin yıl dönümü. Arap ayının ilk ayı ve ilk günü başlangıcıdır. Evveliyatında tüm peygamberlerin ilahiyat ve kurtuluş ayı olan mahrı muharrem ayı hicri 80 yılında, 61 yılında Kerbela olayının vuku bulmasıyla yas-ı matem ayı olarak kaldı ve bugüne kadar süregeldi.

Bizler şu an da yas-ı matem orucu olan muharrem orucumuza başlamış bulunuyoruz. Mahr-ı muharrem oruçlarının hak katında kabul ve makbul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Bizler ırk, dil, din, mezhep, meşrep ayrımı yapmadan kardeşiz. Zira dinimiz bir, kitabımız bir, Kur'anımız, Peygamberimiz bir ve Allahımız bir. Hepimiz Muhammet Mustafa (SAV) ümmetiyiz." dedi.

Bakmadan Geçme