İnönü Üniversitesinin bütçesi açıklandı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin 2017 yılı faaliyetleri ile 2018'de planlanan çalışmalarını anlattı.

Kale Göl Otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Kızılay, üniversitede yaklaşık 47 bin öğrencinin üniversite eğitim gördüğünü ve bu yıl 2 fakülte açarak, fakülte sayısını 16'ya çıkardıklarını söyledi.

Bu yıl 6 projenin temellerinin atıldığını, 2 projenin hayır sever iş adamlarının desteğiyle hayata geçirileceğini bildiren Kızılay, 4 projeyi ise kendi kaynaklarıyla yapacaklarını söyledi.

Bu projelerden en büyüğünün 2017 yataklı onkoloji hastanesi olduğuna işaret eden Kızılay, "Hastanenin temelini attık, 4 aydır çalışma devam ediyor. Yaklaşık 57 milyon lira bedelle ihalesi yapıldı. İnşaatın maliyeti yaklaşık 70 milyon lira ve 2 yılda tamamlanması planlanıyor. 2018 yılında ise hastanenin insan kaynakları hazırlığını yapacağız, 2019 yılında ise hastaneyi hizmete açacağız." diye konuştu.

Bu yıl ki üniversite bütçesinin yaklaşık 400 milyon lira olduğunu ve geçen yıla oranla az miktarda artış olduğunu da aktaran Kızılay, şöyle devam etti:

"Hastanemizin bütçesi ise üniversitenin bütçesinden ayrı. Hastane döner sermaye olduğu için üniversite bütçesinden bağımsız. Hastanede tedavi görenlerin yüzde 58'i Malatya sınırları içinde ikamet ediyor. Yüzde 42'si ise Türkiye'nin her yerinden gelen hastalardan oluşuyor. Bu yüzde 42'nin içindeyi yüzde 1.5 ise yurt dışından gelen hastalardan oluşuyor. Bu rakama Suriyeli hastalar dahil değil. Hastanemiz ülkeye hizmete den bir hastane."

Bakmadan Geçme