Irak-İran sınırındaki deprem

Malatya'da, depremin yaşandığı bölgeye yardım toplamak amacıyla çadır kuruldu

Malatya'da, Irak-İran sınırında depremin yaşandığı bölgeye yardım toplamak amacıyla çadır kuruldu.

Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde oluşturulan, kamu kurumu, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve yardımseverlerin katkılarıyla Malatya El Ele Platformu tarafından kent merkezindeki Soykan Meydanı'nda kurulan çadırda, depremin yaşandığı bölge için yardımlar toplanmaya başlandı.

Çadırın önünde gazetecilere açıklamada bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Anadolu insanının dünyanın her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Polat, deprem bölgesine yardıma giden ilk ekipler arasında Türk Kızılayı'nın bulunduğunu söyledi.

Kentteki 70 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurdukları Malatya El Ele Platformu tarafından yardımların toplandığını aktaran Polat, şöyle konuştu:

"Platform şu an Irak için çalışma yapıyor. Bu platformun sahibi Malatya. Yardımları Türk Kızılayı aracılığıyla gönderiyoruz. Yardım çadırını bu sabah kurduk, şu an itibariyle makbuz karşılığı yardım eden vatandaşlarımız oldu. Banka hesabına yardımlarını yatıranlar var. Bu bizim etle tırnak gibi olduğumuzu gösteriyor. Bu coğrafyada aslında hepimiz etle tırnak gibiyiz."

Polat, emperyal güçlerin bölge halkı arasında fitne çıkararak hükümranlık sürdürmek istediğini bildirdi.

Bakmadan Geçme