İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 82 Stk İle Buluşuyor

İsg'de Stk Buluşması'nda Sektörel Gelişmeler Ele Alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İSG alanında faaliyet gösteren profesyonellerin etkinliğini arttırmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geliyor. ‘İSG’de STK Buluşması, 1 Kasım Perşembe günü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda (İSGÜM) gerçekleştirilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İSG profesyonellerinin temsilcisi konumundaki 82 STK ile bir araya gelecek, ileri eğitim modeli, teknolojik ve dijital dönüşümün sahaya sunacağı katkı ve sektörel faaliyetleri masaya yatıracak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İSG alanındaki sivil toplum kuruluşları ile birlikte yol almayı hedefliyor. Sahada yaşanan sıkıntılar ile çözüm önerilerinin karşılıklı diyalog içinde konuşulacağı buluşma, ilk olma özelliği taşıyor.

82 STK İLE BİR ARAYA GELİNECEK
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi (İBYS) bu yıl hayata geçirilmişti. İBYS’den alınan verilere göre; İSG hizmetlerini sunmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş 102 bin 815 iş güvenliği uzmanı, 31 bin 695 işyeri hekimi, 14 bin 749 diğer sağlık personeli ve 2 bin 561 Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) hizmet veriyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, ‘İSG’de STK Buluşması’nda, hizmet veren İSG uzmanlarının temsilcisi konumundaki 82 sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelecek.

TEKNOLOJİK VE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN İSG’YE KATKISI KONUŞULACAK
İSG’de STK Buluşması’nda; İSG profesyonellerinin ileri eğitim modeli, teknolojik ve dijital dönüşümün sahaya sunacağı katkı, İSG yönetim sistemlerinde kalite ve sektörel risk yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi (İBYS) konusunda kaydedilen gelişmeler ile sektörel faaliyetler masaya yatırılacak.

Bakmadan Geçme