İsrail Malıyla Ramazan Paketi Olmaz

Attarlar Esnaf Odası Başkanı Cavlak, Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için hazırlanan Ramazan Paketleri içerisine İsrail mallarının konulmasının caiz olmadığını, Siyonist malı ile zekât verilemeyeceğini söyledi.

Tüm dünyada Müslümanlara karşı Siyonistlerce zulüm yapıldığını ve Müslümanları Müslüman sermayesiyle yok etmeye çalıştıklarını dile getiren Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Bugün en büyük sömürü aracı sermayedir. Sermayeyi ele geçiren Siyonist üst akıl, Müslümanları Müslümanların silahı ile vurmakta, bizi bize düşürmekte ve bizden aldığı ile bize diz çöktürmeye çalışmaktadır. 11 ayın sultanı Ramazan ayında en güzel hasletlerimizden biri olan yardımlaşma duyguları en üst seviyelere çıkmaktadır. Müslümanlar zekâtlarını ağırlıklı olarak bu ayda vermekte, sadakalarını bu ayda dağıtmaktadırlar. Bunun en bilinen yöntemlerinden biri ise ramazan paketleri hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelerimize bu paketleri dağıtmaktadırlar. Bu paketler içerisine konulan erzakların bir bölümünün de ne yazık ki Filistin’e kan kusturan İsrail mallarının olduğunu üzülerek görmekteyiz. Müslümanlara zulmedenlere para kazandırarak hayır yapılmaz. Siyonist malı ile zekât verilmez. Verilse de bu zekât Allah katında kabul olmaz diye düşünüyorum. Ben ilahiyatçı değilim. Yanlışım varsa âlimlerimiz, ilahiyatçılarımız, müftülerimiz, imamlarımız bu söylemime şerh düşsünler.”dedi.
Tüm vatandaşları, esnafları, hayır sahiplerini duyarlı olmaya davet eden Başkan Sinan Cavlak, “Hepimiz zulmedilenlere karşı sorumluyuz. Milletimizin, ülkemizin, dünya Müslümanlarının sermayelerinin sömürülmesine karşı durmamız gerekir. Her birimizin adalet terazisi olması gerekir. Devletimizden İsrail ile ticari ilişkileri askıya alması ya da sınırlandırması gerektiği konusunda talepte bulunuyorsak bizimde millet olarak, esnaflar olarak yapabileceklerimiz var.  Yapmamız gereken esnaflar olarak İsrail mallarını raflarımızda bulundurmamak ya da sınırlamak, vatandaşlar olarak ise bu ürünleri almamak ya da en asgariye indirmektir. Hele ki Ramazan Paketleri içerisinde tamamen yerli ve milli mallarımızın yer bulması gereklidir” dedi.
İsrail ve ABD’nin Kudüs’ü siyonizmin başkenti yapma girişimi sonrası bir duyarlılığın oluştuğunu dile getiren Sinan Cavlak şunları söyledi: “ABD ve İsrail tarafından Kudüs yeniden bir işgale sahne olmasının ardından ülkemizde yeni bir duyarlılığın oluştuğunu görmekteyiz. Bu duyarlılık İsrail menşeili ürünlerin satışını düşürmüştür. Bu durum karşısında İsrail markalarının bir bölümü indirim kampanyaları düzenleyerek satışları artırma gayreti içerisine girmektedirler. Bu konuda kampanyaya aracılık eden esnaflarımız ve müşterilerimiz dikkatli olmalıdır. Marketler kampanyaya aracılık etse bile vatandaşlarımızın İsrail mallarını almaması konusunda çağrıda bulunuyorum. İsrail ve Siyonistler kahrolsun demekle kahrolmazlar. Bedduadan daha fazlasını yapmamız, siyonistlerin mallarına geçit vermememiz lazım”

Bakmadan Geçme