İzmit Belediyesi'nden bayram öncesi sıkı denetim

İzmit Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kentte bulunan iş yerlerini sıkı denetimden geçiriyor.Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki şekerleme, çikolata satış yerleri ile aktarlarda yapılan...

İzmit Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kentte bulunan iş yerlerini sıkı denetimden geçiriyor.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki şekerleme, çikolata satış yerleri ile aktarlarda yapılan denetimde hijyen, etiket, son kullanım tarihi ve genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirten belediye yetkilileri, “Vatandaşlarımızın sağlığı için rutin olarak sürdürdüğümüz denetimleri Kurban Bayramı öncesi daha da sıklaştırdık” dedi.

Yapılan denetimlerin yanı sıra vatandaşların da alışveriş yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar olduğunu belirten yetkililer, soyulmadan ve yıkanmadan yenen gıda maddelerini kesinlikle açıkta satılan yerlerden almamaları, ürünlerin son tüketim tarihlerine dikkat etmeleri, gözle kontrol ederek tarihi geçmemiş olsa bile rengi bozulmuş ve kokmuş gıda maddelerini satın almamaları, satın aldıkları tüm malzemelerin fiyat etiketi olması gerektiğinden fiyat etiketi olmayan ürünleri satın almamaları konusunda uyardılar. Belirtilen şartlara uygun olmayan durumları belediyeye şikayet etmeleri konusunda da bilgilendirmede bulundular.

Bakmadan Geçme