Kadın Meclisinden Kadınlara Özel Program

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik 'Devletimizin Kadınlara ve Annelere Bir çok Alanda Sağladığı Sosyal ve Maddi Destekler ile Yasal Haklar' konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sosyolog Ayşe Keskin, bayanlara yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini bugün de devletimizin bayanlara sağladığı sosyal haklar hakkında bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimi sunan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki ŞÖNİM çalışanı Uzman Sosyolog Duygu Deniz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “ Bulunduğunuz illerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesi içerisinde hizmet veren bir müdürlüktür. Bu müdürlük bünyesinde şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin şiddete uğrama ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla 6284 sayılı kanun çerçevesinde hizmet vermektedir. Bu tarz hizmetlere nasıl başvurabiliriz? Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi müdürlükleri 81 ile yayılmış devletin uyguladığı bir politikadır. Barınma yeri, çocuklara kreş yardımı, psiko - sosyal danışmanlık hizmeti verilir” dedi.
 

Bakmadan Geçme