Kadın Meclisi'nden Yöresel Lezzetler Yarışması

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi  'Yöresel Lezzetler Yarışması' konulu Malatya mutfağının lezzetli yemeklerini tanıttırmak ve yaşatmak amacıyla yemek yarışması düzenliyor.

Düzenlenen yemek yarışması ile alakalı açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Malatya’mız yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip. Bu nedenle Malatya’ya ait yemek kültürünün gün ışığına çıkarılması, hem yöremize ait geleneksel lezzetlerin bilinirliği ve tanınırlığını artıracaktır. Bu yarışma yöresel lezzetlerin ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önem verdiğimiz bir yarışmadır” dedi.
Başvuru Tarihleri: 18 Ekim – 23 Kasım
Yöresel Lezzetler Yarışmasının başvuru tarihlerinin 18 Ekim - 23 Kasım tarihleri arasında Kent Konseyi’nde bizzat yapılacağını belirten Bulut,  “Malatya’nın yöresel lezzetleri ve kayısı tatlıları olmak üzere iki kategori halinde düzenleyeceğimiz yemek yarışmamız da katılımcılardan alacağımız yemek tariflerini de kitaplaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 
Yemek yarışması değerlendirme kurulunda Yemek Yazarı Sahrap Soysal, Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Aşçı Zeynep Kasap ve Aşçı Cevdet Uçar’ın olacağını belirten Bulut, “Yarışma da birinci olana 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL para ödülü ile ödüllendirilecek ve tüm katılımcılara ufak mutfak eşyaları hediye edilecektir” dedi.
Yarışma tarihinin 1 Aralık 2018 olduğunu söyleyen Bulut, “Bütün kadınlarımızı Yöresel Lezzetler Yarışmamıza katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme