Kaldırımı Yayalara Bırakan Esnaflar Plaketle Ödüllendiriliyor

Malatya Kent Konseyi'nin 2018 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı 'Kendine ve Kentine Saygı Duy' projesi kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak için proje kapsamındaki etkinlikleri sürdürmeye devam ediyor.

Malatya Kent Konseyi’nin 2018 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesi kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak için proje kapsamındaki etkinlikleri sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyive Zabıta Daire Başkanlığı kaldırımın yayalara bırakılması ile ilgili hassasiyet gösteren esnafları örneklik teşkil emesi amacıyla plaketle ödüllendiriliyor.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati ÇobanoğluÇukurdere Mahallesinde bulunan Çarşı Market şubesini bu örnek davranışından dolayı ziyaret ederek plaket takdim etti.Çobanoğlu, 2018 yılı itibariyle başlatmış oldukları "Kendine ve Kentine Saygı Duy" projesi ile yıl içinde birbirinden farklı konular ışığında yapmış oldukları çalışmalar ile toplum içerisinde bir farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.   
Çobanoğlu, Bu kapsamda "Kaldırımları Yayalara Bırak" temasını Zabıta Daire Başkanlığımız ileortak bir çalışma yürüttük ve tezgahlarını kaldırıma çıkartmayan esnaflarımızı belirledik. Bu anlamda kaldırımları işgal etmeyip tezgahlarını dışarı taşırmadıkları için Çarşı Marketler Grubuna ve özellikle "Çukurdere Şubesine"teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Malatya için bu davranışın diğer esnaflara örneklik teşkil etmesini diliyorum." dedi.
Örnek Bir Tutum 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Hüseyin Hanbay"Çarşı Marketler kaldırım ihlali yapmayan etiketlerini düzenli koyan, kanunen gerekli olan işlemleri yerine getiren ve özellikle yaya geçişini engellikardeşlerimizin geçişini engellemeyecek şekilde bir örnek bir tutum sergiliyor. Çarşı Marketler Çukurdere Şubesi Kent Konseyi ile beraber yaptığımız çalışmalar ile seçmiş bulunuyoruz. Kendilerine bu tertip ve düzeni sağladığı için teşekkür ediyorum devamını diliyorum”. 
Çarşı Market Çukurdere Şubesi MüdürüMüslüm Özdemir, " Kaldırımları ve çevremizi koruduğumuzu farkeden ve böyle bir çalışma yürüten Kent Konseyine ve Zabıta Daire başkanlığına, bizlere bu plaketi laik gördükleri için teşekkür ediyorum. Bizler bu davranışlarımızı devam ettireceğimizi yayanın hakkını koruyacağımızı ve daha dikkatli olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
Ziyaret sonrası Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hüseyin Hanbay tarafından Çarşı Marketler Çukurdere Şubesi Müdürü Müslüm Özdemir’e örnek davranışları için plaket takdim edildi. 

Bakmadan Geçme