Kale'de vatandaşlara sağlıklı yaşam anlatıldı

Kale Devlet Hastanesi tarafından vatandaşlara fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenme, diyabet ve obezite konularında bilgi verildi.

MALATYA (AA) - Kale Devlet Hastanesi tarafından vatandaşlara fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenme, diyabet ve obezite konularında bilgi verildi.

Kale Devlet Hastanesi Hekimi Dr. Safa Burak Kıyat ve ebe Eda Pamukçu, ilçe halkına Kale Merkez Camisi ve hükümet konağı önünde açtıkları stantla vatandaşlara sağlıklı yaşamın altın kuralları hakkında bilgi verdi.

Dr. Safa Burak Kıyat, enerjik ve mutlu bir hayatın altın kuralının sağlıklı ve doğru beslenme olduğunu, her hastalığın altında yatan nedeninse yanlış beslenme olduğunu kaydetti.

Kıyat, sağlıklı beslenmenin en önemli kuralının besin çeşitliliği olduğunu dile getirerek, "Peynir, süt, yoğurt gibi kalsiyum içerikli, et, tavuk, balık gibi protein içerikli tahıllar ve kuru bakliyatlarla sebze ve meyve çeşitlerinden bir kaçını her öğünde soframızda bulundurmaya dikkat etmeliyiz." dedi.

Eda Pamukçu da sağlığın korunmasında yeterli ve dengeli beslenmeyle düzenli fiziksel aktivitenin de çok önemli olduğunu anlatarak, "Fiziksel aktivite, vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak bireylerin, besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar.  Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şekliyse, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi birçok kronik hastalığın oluşma riskini arttırmaktadır." diye konuştu.

Bakmadan Geçme