Kanalizasyon çamurundan ham petrol bulduğunu iddia etti

Kanalizasyon çamurundan yaptığı proje ile ham petrol elde ettiğini iddia eden Muammer Doğru isimli vatandaş, ülkeye katkı sağlayacak projeyi hayata geçirebilmek için destek bekliyor.

Kanalizasyon çamurundan yaptığı proje ile ham petrol elde ettiğini iddia eden Muammer Doğru isimli vatandaş, ülkeye katkı sağlayacak projeyi hayata geçirebilmek için destek bekliyor.

Yıllar önce Avrupa’ya giderek kanalizasyon çamurundan yeni ham madde üretildiğini gördüğünü söyleyen Hendekli Muammer Doğru isimli vatandaş, ülkeye döndükten sonra bir buluş gerçekleştirdi. Doğru, yaptığı proje ile ham petrol, kok kömürü ve gübre elde etmeyi başardı. Projenin testleri başarıyla geçtiğini ancak maliyetinin yüksek olduğunu belirten Doğru, projesini hayata geçirebilmek için destek beklediğini söyledi.

“Ülke için faydalı olacak bir proje”

Çalışmayla ilgili Türk Patent Kuruluna başvurduğunu ve sonuçlarını askıda beklediğini belirten Muammer Doğru, “Yıllar önce Avrupa’ya gezmeye gitmiştim. Orada bu projeyi gördüm. Ve Türkiye’ye gelerek aynısını uyguladım. Kanalizasyon çamurunu petrol, gaz, kok kömürü ve gübreye dönüştüren bir buluş buldum. Bunların analizini yaptırdım Türk Petroller Kurumu ve İSTAÇ’ta. Türkiye’ye yararlı bir proje olduğunu düşünüyorum. Belirli yerlere başvuruda bulundum, devlet kurumları biraz ağır çalıştığı için sonuca varamadım. Amerika’da yıllık 300 milyon varil üretiyorlar, İstanbul’da ise bin ton civarında çıkıyor atık çamuru. Bin tonda günlük 7 bin 500 civarında varil gibi bir üretim yapıyor. Bu rakamı yıllığa vurduğumuz zaman çok büyük meblağlar oluyor. Türkiye’de 81 il var, 81 ili de düşünürsek hem insan çalıştırma açısından hem ülkenin yararı için faydalı olacak bir proje. Belediyelerde bu işten muzdarip zaten yani para harcıyorlar. Biz tamamen faydalı model, tamamen dönüşüm yaparak bertaraf ederek bakterileri öldürüyoruz bu projede” dedi.

“Projeyi hayata geçirmek istiyorum”

Ülke için faydalı olan bu projeyi hayata geçirmek istediğini belirten Doğru, “Kanalizasyon atık çamurundan çıkan atıkları damıtma sistemiyle elde ediyorum. Gaz, sıvı halde çıkıyor ve sıvının içerisinde 31 oktan benzin var, petrol var, uçak yakıtı var. Bu konuyla ilgili belirli kurumlara başvurdum sonuçlar aldım. Sonrasında ise sonuçlarla birlikte belirli üniversitelere de başvurdum. Destek bekliyorum devletimden, yatırımcılardan. Bu projeyi hayata geçirmek istiyorum. Bu kanalizasyon atıkları boşa giden atıklar. Ama geri dönüşüm olarak ülkeye yararı var, enerjiden dolayı cari açık veriyoruz. Onun için ülkeme katkı sağlamak için bu projeyi hayata geçirmek istiyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme