Kars'ta 'Erbain' töreni

Kars'ta, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da katledilişlerinin 40. gününün 1378. seneidevriyesi dolayısıyla "Erbain" töreni düzenlendi. 

Kars Ehl-i Beyt Işıklı Camisi Derneğince, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki salonda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaptığı konuşmada, "erbain"i bilmek için Kerbela'yı iyi anlamak gerektiğini belirterek, "Kerbela, haksızlığa karşı başkaldırışın, mazlumların zalimlere karşı direnişinin ve hak yolunun adıdır. Erbain, bugün Kerbela'nın asıl kahramanlarından olan Hazreti Zeynep'in bu zalimlerin esirliklerinden kurtulduktan sonra kardeşi Hazreti Hüseyin'i ziyaret ettiği günün adıdır." diye konuştu.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ehl-i Beyt Işıklı Camisi İmamı Seyyit Ahmet Erdem ile Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Doğan da konuşma yaparak Kerbela'da yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Azerbaycanlı "Ehl-i Beyt meddahı" Seyyid Tale Asadov, konuşmaların ardından mersiye okudu. Asadov, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. 

Programda Zeynebiye Gençlik ekibi de tiyatro oyunu sahneledi.

Bakmadan Geçme