Kayısı reçeli Azerbaycan'da tanıtıldı

Türkiye'nin ve Malatya'nın en önemli ihraç ürünü olan kayısı, kayısı reçeli ve kayısıdan imal edilen 10 çeşit kayısılı ürün 26-27 Ağustos tarihlerinde Azerbaycan'ın Qebele şehrinde düzenlenen 5. Uluslararası Reçel Festivali'nde tanıtıldı.

Türkiye’nin ve Malatya’nın en önemli ihraç ürünü olan kayısı, kayısı reçeli ve kayısıdan imal edilen 10 çeşit kayısılı ürün 26-27 Ağustos tarihlerinde Azerbaycan’ın Qebele şehrinde düzenlenen 5. Uluslararası Reçel Festivali’nde tanıtıldı.

Kayısının tanıtımı amacıyla Malatya Valisi Ali Kaban’ın talimatları ile Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı’nın katkılarıyla Azerbaycan’ın Qebele şehrinde 26-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 5. Uluslararası Reçel Festivali’nde Tüm Aşcılar Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav’ın da desteği ile stant açılarak tanıtım faaliyetinde bulunuldu.

Festivalde kayısı, kayısı reçeli ve kayısıdan elde edilen diğer ürünler festivale katılan konuklara ikram edilirken, özellikle Azerbaycan halkı kayısı ürünlerini çok beğendi.

Çin’den Meksika’ya, Rusya’dan KKTC’ye ve İran’a kadar 25 ülke ve Azerbaycan’dan birçok şehir ve onlarca firmanın katıldığı festivale damga vuran kayısının aromasının çok farklı olduğunu söyleyen konuklar, kayısıdan elde edilen diğer ürünleri de beğendiklerini söylediler.

Bakmadan Geçme