Kayısı Ye, Zirvede Kal

Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü tarafından ülkemizin 7 bölgesinin 7 en yüksek dağına 4 Lisanslı Sporcu tarafından tırmanışta bulunulacaktır.

Malatya'da İlimizde faaliyet gösteren “Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü tarafından ülkemizin 7 bölgesinin 7 en yüksek dağına 4 Lisanslı Sporcu tarafından tırmanışta bulunulacaktır.
Bu tırmanış hem İlimizdeki Dağcılık Sporunu geliştirmek, hem de İlimizin ve Ülkemizin önemli ihraç ürünü Kayısımızı gündeme getirerek tanıtımına ve tüketimine katkı sağlamak amacıyla Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından desteklenmektedir.
“Kayısı Ye, Zirvede Kal” ismiyle gerçekleştirilecek dağ tırmanışında Kayısının insan sağlığına faydaları, 4 ay sürecek tırmanış süresince ön plana çıkarılarak Kayısımızın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.
7 Bölgede 7 Zirveye tırmanışların, her biri aynı zamanda özel günler anısına da gerçekleştirilecektir.
15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı başta olmak üzere önemli günler ve Şehitlerimiz tırmanışın ana teması olacaktır.
İçeriği itibarıyla ülkemizde ki Dağcılık Sporunda bir ilk olan “Kayısı Ye, Zirvede Kal” Projesi tamamlandığında İlimizin ve Kayısımızın tanıtımı adına önemli bir katkı sunacaktır.

Bakmadan Geçme