Kent Mobilyalarında Esenlik Markası

Birçok alanda faaliyetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketi beton elemanları ve kent mobilyaları üretimiyle de bölgede adından söz ettiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esenlik Şirketinin beton elemanları fabrikası ile kent mobilyaları ünitesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz’dan bilgiler aldı.

Birçok farklı alanda üretim yapan fabrikaları MESTON adı altında birleştirildiğini belirten Boyraz, “Esenlik Şirketinin misyonlarından biride Belediyemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri kaliteli ve ekonomik bir şekilde üretmektir. Daha önce sadece karo bölümümüz vardı, şu anda kompozit, kumlama, kilit taşı üretimi de yapılıyor. Üretimlerimize ahşap bölümünü de katarak kentin ihtiyaç duyduğu kent mobilyalarını üretiyoruz.  Kent Mobilyaları ürünlerimiz içerisinde yer alan kamelyalar, verandalar, banklar, çöp kovaları; park, cadde ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları güzelleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. 

Kent mobilyalar gurubunda da Devlet Malzeme Ofisi tarafından 9 ürünümüz tanımlandı. Devlet Malzeme Ofisine vereceğimiz ürünler ile kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. MESTON; ürettiği ürünlerin kalitesiyle, çeşitliliğiyle beğenilen bir markaya dönüştü” dedi. 

Çakır: Büyük değişim ve dönüşüme gidildi
Esenlik Şirketinin birçok alanda yatırım yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’ya yapılan yatırımlarda alt yapı ve üst yapı malzemelerinde son dönemde büyük bir değişim ve dönüşüme gidildi.  Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi bünyesinde kurulan fabrikalarla ihtiyaç duyduğu alt yapı ve üst yapı malzemelerini kendiüretir hale geldi.

Esenlik Şirketimiz üretimdeki başarıları ile belediyemiz dışında özel sektör ve farklı belediyelere de üretim yapıyor. Bu Belediyemiz ve Malatya’mız için gurur tablosu. Ürünlerimizin Devlet Malzeme Ofisi tarafından onaylanması gelecek adına umut verici bir durum.
Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç duyduğumuz alt ve üst yapı malzemelerini üretiyor olmamız hizmetin daha kaliteli olması adına maliyetin düşük olması ve daha fazla iş yapılması anlamında iş kabiliyetimizi de üst seviyelere taşımaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz parklarda, cadde düzenlemelerinde, kaldırımlarda, refüjler ve taksi duraklarına kadar Esenlik Şirketi tarafından üretilen malzemeler kullanılmaktadır.  Esenlik Şirketimizin üretim kabiliyetinin ve çeşitliliğinin bu kadar artmış olması hem Büyükşehir Belediyemiz için hem de Esenlik Şirketimiz için büyük bir başarı.   Esenlik Şirketinin bu başarılarından dolayı başta yöneticilerimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. 
 

Bakmadan Geçme