Kitap Ağacı'yla Başka Dünyalara Yolculuk 

‘’Okudukça Büyür İnsan ‘’ diyerek yola çıkan Kitap Ağacı üyeleri  aylık değerlendirme toplantısın da kitapseverleriyle buluştu. 
Kitap Ağacı üyeleri ,aynı ağacın gölgesinde ,ortak paydası kitap olan kitapseverlerle aylık değerlendirme toplantısını Şelale Cafe Restaurant’da gerçekleştirdi.
Kitapların dostluğuna güvenen ve inanan insanların buluştuğu topluluk olan kitap ağacı, kitap severlerin katkıları ile 2013 tarihinde kurulmuş olup, Instagram, twittir, Facebook ve Vikitap gibi sosyal medya ortamlarında çok sayıda katılımcı ile büyümeye  başladı.
İnşaat Mühendisliği bölümü Öğrencisi olan Yaşam Tarı ve Mali Müşavir Emre Bayer  tarafından kurulmuş olan KİTAP AĞACI’’ topluluğu her geçen gün katılımcı kitlesini artırmış ve özellikle sosyal medya ortamında oldukça takip edilen guruplar arasında yer edinmiştir. Herkesim ve her yaştan katılımın oldukça fazla olması ile dikkat çeken topluluğun el birliği ile başlatmış oldukları Projeler de zaman zaman  çok ses getirmiş ve dostlukların da sosyal medya ya taşınmasına öncülük etmiştir.
Kitap Ağacı, hep beraber aynı kitabı okuyarak yaşamak ve aynı cümlelerde buluşmak , okunan  kitapların aynı anda yüzlerce okuyucuya neler hissettirdiği ve kimde ne yaşattığını tartışıp konuşarak, düşüncelerini paylaşmak amacıyla kurulmuş ve üyeleri sadece sanal ortamla yetinmeyip ,yüz yüze de kitap dostluklarını pekiştirmek adına buluşmalarda düzenlemiştir.50’den fazla İl’de   ayrıca Almanya ve Hollanda’da 800’ü aşkın buluşma ile kitap dostları bir araya gelmiş ve bu buluşmalarda bir çok Yazar ağırlanmıştır.Kitap Ağacının öncelikli hedefi kitap okumak olmasına rağmen devamlı çıta yükseltmeyi hedeflemiş  ve bu hedefler doğrultusunda,birlikte Edebiyat filmleri  izlemeye ve hediye çekilişleri düzenlemeye başlayarak çalışmaları genişletmiş  ve daha büyük kitlelere ulaşmayı sağlamıştır.’’MARİFET KİTABI OKUMAKTA DEĞİL,OKUTMAKTA’’ diyerek,’’Bir Çocuğun Kitap Ağacı’’adıyla bazı İllerde Kütüphane kurulumunu da  gerçekleştirmiştir. Kitap sevgisi ile çıkılan bu yolda,bambaşka bir dünyanın yollarını sonuna kadar açmış olmakla beraber,topluluk üyeleri  kitapların ortak dili sayesinde sanalda ve gerçekte sağlam dostluklarda kurmuşlardır. 
Kitapların ortak dilinde buluşmak dileğiyle…Unutmayın,’’Okudukça büyür insan’’

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme