Kızılay'dan vekaleten kurban kesim kampanyası

Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, 'Kurban bereketiniz yılboyu sürsün' sloganıyla vekaleten kurban kesim kampanyası başlattıklarını belirtti.Başkan Dallı, Kızılay Genel Merkezi'nin vekaleten kesilen kurban bağış bedelini bu...

Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, “Kurban bereketiniz yılboyu sürsün” sloganıyla vekaleten kurban kesim kampanyası başlattıklarını belirtti.

Başkan Dallı, Kızılay Genel Merkezi’nin vekaleten kesilen kurban bağış bedelini bu yıl yurtiçi için 735 lira, yurtdışı bağışı için 500 lira olarak belirlediğini kaydetti.

Karslı hayırseverlerden kurban ibadetlerini Kızılay aracılığıyla yapmaları çağrısında bulunan Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, kurbanların ister yurt içinde ister yurt dışında olsun tamamen İslami usullere uygun olarak din görevlileri ve veteriner kontrolünde kesileceğini söyledi.

Yurt içinde kesilen kurbanların daha sonra 800’er gramlık kıyma ve kavurma olarak ülke genelindeki şubeler marifetiyle yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade eden Dallı, vekaleten kurban kesim tutarlarını Kızılay Kars Şubesi olarak makbuz ve tutanak karşılığında kabul ettiklerine dikkat çekti.

Kurban bağışlarının ayrıca 4 taksit imkanı ile de yapılabileceğini vurgulayan Necati Dallı, bunun yanı sıra PTT, posta çeki, banka şubeleri ile 168 çağrı merkezi ile de ödeme imkanı bulunduğunu hatırlattı.

Kampanya ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, "Vekaletinizle amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurbanınız kavurma olarak konservelere dolsun, bütün yıl ihtiyaç sahiplerine ulaşsın. Kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarında yer alıyor. Kızılay’ın yardım kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlarınız kuralına uygun olarak kesiliyor. Amacına uygun olarak konserveleniyor. Yardımseverlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle bayramın bereketi yıl boyu sürüyor” dedi. Dallı, “Kızılay’a yurtdışına gönderilmek üzere de kurban vekaleti verilebilir, sınırlar ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Balkanlar’dan Güney Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasında bayram bereketini yaşatabilirsiniz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme