'Koca Reis' ve 'Kınalı Baba' kendilerini satın alacak babayiğitleri bekliyor

Eskişehir Kurban Pazarı'na gelen vatandaşlar, irilikleri ile dikkat çeken ve ağırlıkları 120 kilo civarında olan üç küçükbaş hayvanı görünce şaşırıyor.Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşları kurbanlık telaşı sardı....

Eskişehir Kurban Pazarı’na gelen vatandaşlar, irilikleri ile dikkat çeken ve ağırlıkları 120 kilo civarında olan üç küçükbaş hayvanı görünce şaşırıyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşları kurbanlık telaşı sardı. Eskişehir’de kurbanlık hayvan satın almak için pazara gelen vatandaşlar, ayrı noktalarda satılan iri yapılı iki keçi ile bir koçu görünce şaşırıyor. Ufak yaşta çocukları rahatlıkla sırtlarında taşıyan bu kurbanlıklar, adeta pazarın gözdesi oldu. Fiyatları 2 bin ile 3 bin lira arasında değişen ’Kınalı Baba’, ’Koca Reis’ ve Paşa’, kendilerini alacak müşterilerini bekliyor. Paşa isimli heybetli keçi ise sahibinin çağırması üzerine yanında ayrılmıyor. Sahibinin satmaya kıyamadığı Paşa, pazarda satıcıların bile ilgisini çekiyor. Koca Reis isimli koç ise heybeti ile adeta büyükbaş hayvanları andırıyor. Koca Reis’in sırtına binen çocukların ayaklarının yerden uzaklığı ise koçun büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Kınalı Baba ve Koca Reis isimlerini verdiği keçi ve koçun sahibi olan Adem Aydın, "Kınalı Baba’nın fiyatı 2 bin 500 lira, Koca Reis’in fiyatı ise 3 bin lira. Müşterilerin çok ilgisini çekiyor. Böyle hayvan görmediklerini söylüyorlar. İriliği de gözüküyor zaten" derken, "Bu koçu alan müşterimiz dolmuş parası vermeden üzerine binip evine kadar gidebilir" diye espri yaptı.Paşa’nın sahibi Ümit Yaşar Kaya ise, keçisinin Halep cinsi olduğunu söyleyerek, "Keçim 18 aylık ve 120 kilo ağırlığında. İnanın ki çoğu insandan akıllıdır. Çağırdığımız zaman istediğimiz yere gelir. Pazarda tektir. Devlet büyüklerimizden böyle cins hayvanların damızlıklarını yapmalarını istiyoruz. Fiyatına biz 2 bin lira diyoruz. Kesim için satmıyoruz. Damızlık olarak keçisine almak isteyen insanlara veriyoruz. Ben hakiki Yörüğüm. Kapımızdan keçiyi kesinlikle eksik etmeyiz. Epey zamandan beri bizde, elimizle besliyoruz. Elimizde bir şey olduğu zaman koşarak gelir. Bir de keçi hayvanı insana karşı biraz daha sıcaktır. O yüzden akıllıdır. Kurban alacak Eskişehir halkına da sesleniyorum. Bu sene fazla kurban yok. Herkes gelip kurbanını biran önce temin etsin. Allah alana da satana da hayırlısını versin"diye belirtti.

Bakmadan Geçme