Koca Seyit Havalimanında bayram yoğunluğu başladı

Balıkesir'in dünyaya açılan penceresi konumundaki Koca Seyit Havalimanı'nda, bayram tatili öncesi günde 2 binin üzerinde yolcunun taşındığı ve haftada 60 tarifeli yolcu uçağının uçuş yaptığı öğrenildi.Yaklaşan 10 günlük Kurban...

Balıkesir’in dünyaya açılan penceresi konumundaki Koca Seyit Havalimanı’nda, bayram tatili öncesi günde 2 binin üzerinde yolcunun taşındığı ve haftada 60 tarifeli yolcu uçağının uçuş yaptığı öğrenildi.

Yaklaşan 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yılın en hareketli günlerinin yaşandığı havalimanında haftada 60 uçağın iniş-kalkış yaptığı ve ortalama 14 bin yolcunun taşındığı öğrenildi. Kurban Bayramı tatili için hava yolu şirketlerinin günlük planlama ile ek seferler yapacağı bilgisi alındı ve havalimanı personeli ile terminal binasının olası bir insan akınına karşı hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Turizmci Anıl Kuşçuoğlu bayram öncesinde uçuşların yüzde 90 doluluğa ulaştığını hatta bazı uçuşların ise yüzde yüz doluluk ile gerçekleştiğini ifade etti. Kuşçuoğlu “Hafta sonu itibariyle bölgeye bir çok kişi kara yolu yerine hava yolu ile gelmeyi tercih ediyor. Bu da uçaklarda büyük bir yoğunluk artışına neden oluyor. Hava limanı ve hava yolu şirketleri artan yolcu trafiğine karşın her türlü önlemlerini aldılar.” Dedi.

Bakmadan Geçme