Küçükler, Büyüklere Örnek Oldu

Fırat Üniversitesi ve İstiklal Ortaokul öğrencileri farkındalık oluşturmak için Harput'ta Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına katıldı. 

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri ile İstiklal Ortaokulu öğrencileri tarihi Harput Mahallesi'nde buluşarak farkındalık oluşturmak için çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. 

Çevreyi sorumsuzca kirleten ve bu konuda yeterli duyarlılığı göstermeyerek iyi bir örneklik ortaya koyamayan büyüklere "biz size örnek olalım" sloganıyla seslenen öğrenciler maskelerini takıp eldivenlerini giyerek sosyal sorumluluk projesiyle çöpleri topladı. 

Öğrencilerin, Harput’un genelinde temizlik kampanyası başlatması ile topluma bir mesaj verildiğini belirten Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, sigara izmariti, pet şişeler ve diğer çöpleri yere atmayarak duyarlı olmalarını rica ettiklerini söyledi. Halka İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri ile İstiklal Ortaokulu öğrencileri ile beraber sosyal sorumluluk projesi için bir araya geldiklerini aktaran üniversite öğrencilerinden Dilan Yazıcı, “Projemizin amacı çevre bilinci oluşturmak. Çünkü genelde herkes çevreyi kirletiyor. Aslında yetişkinlerin bize örnek olması gerekirken çocuklar bize örnek oluyor “dedi. Öğrencilerden Kübra Güler ise, farkındalık oluşturdukları temizlik kampanyasında kendilerine ortak olan ortaokul öğrencilerine teşekkür etti. Öğrencilerin bu etkinliğinin takdire şayan olduğunu ifade eden Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Tevfik Sadak, öğrencilerle bir araya geldi ve öğrencilerin bu hassasiyetinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Öğrencilere Elâzığ Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar sunulurken benzer programların devam edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme