Kudüs Müslümanların Kutsal Şehridir

BBP Yeşilyurt İl Başkanı Ercan Altunkaya, Amerika Birleşik Devlerinin Olmayan Şehri Kudüsü İsraile Vermesiyle Alakalı Bir Basın Açıklaması Yayımladı.

BBP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ercan Altunkaya Yaptığı Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;KUDÜS, Siyonist İsrail’in işgali altında yıllardır zulüm, baskı ve katliamlarla inleyen, kan gözyaşının dinmediği bir mahzun şehir halinde bugüne gelmiştir.

Başta Arap Devletleri ile İslam Aleminin yeterli ve gerekli duyarlılığı göstermemesi, mazlum Filistin’e gerekli desteği vermemesi, hem Siyonist İsrail’e cesaret vermiş, hemde Küresel İslam düşmanlarına alan açarak zalim hedeflerine yürüme fırsatı vermiştir.

Bugün zalim Amerika’nın dengesiz Başkanı D. TRUMP,  kaybolan itibarını korumak ve Yahudilerin desteğini alabilmek için Siyonistlerin Arzı Mevut hayallerine hizmet edecek sıkandal bir karar alarak KUDÜS’ün Başkent olduğunu tanıma kararını açıklamıştır.
Bu zalim kararı şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Bu karar Filistin ve KUDÜS’te var olan zulüm ve baskıyı önü alınması zor olacak bölgesel bir savaşa sürüklemektedir.

Artık ok yaydan çıkmış, müslümanlar ve İslam Alemi büyük bir Haçlı saldırısıyla karşı karşıya gelmiştir.

Başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere mazlum Milletler ve sömürü altında olan Devletler Küresel zulme karşı el ele vererek güçlü bir işbirliği kararı almalılar.

Dünyayı ateşe atacak ve İnsanlığı büyük bir savaşla iç içe sokacak bu talihsiz kararın önünde güçlü bir blok oluşturulmalıdır.

Bu yanlış ve dikta kararın İslam Alemi ve Mazlum Milletler tarafından fırsata çevrilmesi ve oluşacak olumsuz etkilerin tersine evrilmesi sağlanmalıdır.

Bu sıcak atmosferde oldu bittilerle coğrafyamızda yapılacak uygulamalara, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla anında cevap verilmelidir.

Ortadoğu’da ve coğrafyamızda dayanılmaz acıların ve savaşların hüküm sürmekte olduğu bir dönemde bu  melun kararın alınması, Ülkemizde de siyasilerin iç çekişmelerden beri durup dış gelişmelere karşı yüksek öngörüyle karar almalarını zaruri hale getirmiştir.

Kaldıki; bu olağanüstü Küresel oyunun önünde duracak en önemli aktör, tarihi misyonu ve güçlü yapısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletidir. 

Defakto gelişen bu hadise yok hükmünde olmakla birlikte, üstün feraset ve duyarlılıkla, güçlü işbirlikleri oluşturarak mümkün olduğunca bölgesel barışı tesis etmeli, aksi takdirde her türkü olağanüstü gelişmelere hazır olunmalıdır.
Türk Milleti tarihin her döneminde büyük zorlukların üstesinden gelmiş, Büyük Millet olmanın gereğini yerine getirmiştir. Bugün de karşı karşıya geldiği olağanüstü durum karşısında Tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğu hakkıyla yerine getirecektir... 

BBP MALATYA YEŞİLYURT İLÇE BAŞKANI

ERCAN ALTUNKAYA

Bakmadan Geçme