Kültür Evini Bakan Numan Kurtulmuş açacak

Malatya Kültür Evi, 11 Ekim Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenecek olan törenle hizmete girecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında yapılan Malatya Kültür Evi, 11 Ekim Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenecek olan törenle hizmete girecek.

Kültürel ve sanatsal anlamda birçok önemli çalışmalara imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda düzenlediği Malatya Kültür Evini açmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “kültürümüzde var olan fakat kaybolmaya yüz tutmuş yaşam tarzlarımızın, alışkanlıklarımızın, örf, adet ve geleneklerimizin tekrar hayat bulmasına imkan sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Kültür Evi düzenlendi” denildi.

Malatya Kültür Evinin 11 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete gireceği belirtildi.

2 katlı konak olarak planlanan Malatya Kültür Evi’nin içerisinde, Gündelik Yaşam Odası, Yöresel El İşlemeleri Odası, Halı Dokuma Odası, Mutfak-Kiler, Kayısı Odası, Malatya Ses Sanatçıları Odası, Yerel Basın Odası, Yatak Odası, İlçe Tanıtım Odası ile Kemal Sunal ve Ahmet Kaya Odaları bulunuyor. Kemal Sunal ve Ahmet Kaya Odalarında ise sanatçıların balmumu heykellerinin yanı sıra kişisel eşyaları da bulunuyor.

11 Ekim Çarşamba günü saat 16.00 da düzenlenecek Malatya Kültür Evi açılış törenine tüm vatandaşların davetli olduğu bildirildi.

Bakmadan Geçme