Kurban satış alanları denetimden geçti

Konak Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yeşildere'de kurulan kurban satış ve kesim alanında denetim yaptı.Konak Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne...

Konak Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yeşildere’de kurulan kurban satış ve kesim alanında denetim yaptı.

Konak Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayram öncesi işi sıkı tutup büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satışının yapıldığı alanda geniş kapsamlı incelemelerde bulundu. Hayvan sağlığının yanı sıra çevre temizliğinin de değerlendirildiği kontrollerde kurallara uymayan satıcılar uyarıldı. Denetimler sırasında satış için getirilen kurbanlıklar da genel sağlık taramasından geçirildi. Görevliler hayvanların küpe ve karnelerine baktı. Denetimlerin bayram süresince de devam edeceğini dile getiren ekipler, kurban satın alacak vatandaşlardan da dikkatli olmalarını isteyerek kulağında küpesi ve karnesi olmayan hayvanları satın almamaları yönünde uyardı.

Kaçak kesime izin yokÖte yandan vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için de çalışan Konak Belediyesi, belirlenen kesim alanları dışında kaçak kesim yapanlara göz açtırmayacak. Bayram boyunca zabıta ekipleri çalışmaya devam edecek. Cadde kenarları, sokak araları, yeşil alanlar ve otoparklarda kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Ekipler kaçak kesim yapanlara anında müdahale edecek. Belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesilecek.

Bakmadan Geçme