Mafsad'tan Önemli Bir Başarı

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından düzenlenen ve konusu serbest olan TFSF Kupası Ulusal Fotoğraf Yarışması 2018 sonuçlandı.

TFSF'yi oluşturan derneklerin ve onların üyelerinin fotoğraf üretimine katkı sağlamak, üyelerin bağlı oldukları derneği sahiplenmesi, desteklemesi ve derneklerin sanat ortamında kaliteli bir rekabet ile kaynaşmasını, birbirlerini sanat ortamında tanımalarını sağlamak ve Türk fotoğraf sanatı için özgün eserlerin oluşmasına ve değerlendirilmesine imkân tanımak için düzenlenen  TFSF Kupası’nda Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği  Türkiye ikincisi oldu.

“29 Dernekten 290 Fotoğraf Yarıştı”

TFSF Kupası 2018 için üye dernekler 10 (on) fotoğraf ile yarışmaya iştirak etmiş, dernek üyelerinin her biri yarışmada en fazla 2 (iki) fotoğrafla katılabilmiştir. Yarışma iki aşamalı olarak gerçekleşmiştir. Toplamda 29 üye dernek 290 fotoğraf hem birinci aşamada dernekler arasında hem de ikinci bölümde bireysel olarak değerlendirilmiştir.

“MAFSAD Türkiye İkincisi Oldu”

Birinci bölümün Seçici kurulunda yer alan TFSF Başkanı  Doç.Dr. A.Beyhan Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı  İbrahim DEMİREL, Fotoğraf Sanatçısı  Cengiz KARLIOVA ve Fotoğraf Sanatçısı İzzet KERİBAR  tarafından yapılan değerlendirmede TFSF Kupası 2018  Takım Birincilik Kupasını Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği-BUFSAD, Takım İkincilik Kupasını Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği - MAFSAD, Takım Üçüncülük Kupasını Mersin Olba Fotoğraf Derneği - MOF, Takım Mansiyonlarını Mersin Fotoğraf Derneği - MFD, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği - GFSD ve Fotoğraf Sanatı Derneği - FSK fotoğraf dernekleri kazanmıştır.

İkinci Bölümün seçici kurulunda yer alan TFSF Başkan Yardımcısı Dr. Sefa ULUKAN, Fotoğraf Sanatçısı ve Akademisyen Prof. Emre İKİZLER, Fotoğraf Sanatçısı  Ozan SAĞDIÇ ve Fotoğraf Sanatçısı Özcan TARAS üye derneklerden gelen fotoğrafları bireysel fotoğraflar olarak değerlendirilmiştir. Seçici kurulun değerlendirmesine göre TFSF Kupası 2018 Bireysel Bölümde, Birinciliği/Altın Madalyayı Bülent ŞENTÜRK - GFSD, İkinciliği/Gümüş Madalyayı Leyla EMEKTAR – MOF, Üçüncülüğü/Bronz Madalyayı Mehmet ÇAKIR - DEFSAD, Bireysel Bölüm Mansiyonlarını Mustafa ÖZTÜRK - MFD, Özcan SARLI – GFSD ve Deniz AYDEMİR – MUFSAT dernekleri üyeleri kazanmıştır.

“Malatya İçin Önemli Bir Başarı”

Yarışmaya MAFSAD’ı temsilen takım olarak  Akif Özbildirici, Bayram Ayhan, Erdal Kınacı, Güray Kuzu, İbrahim Aysündü, Özgür Yıldız, Ramiz Akar ve Süleyman Turan   katıldılar. Katılımcılardan Fotoğraf Sanatçısı Bayram Ayhan bu başarının Malatya için çok önemli olduğunu, güzel bir birliktelikle çok iyi bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Bu sonucun hem profesyonel fotoğrafçılar için, hem de fotoğrafa yeni başlayanlar için çok iyi bir motivasyon kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

“Amacımız Malatya’nın Adını Duyurmak”

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yarışmaya Malatya’yı temsilen katıldıklarını, amaçlarının hem Malatya’nın sesini duyurmak, hem de üyeleriyle birlikte güzel bir birlikteliğe imza atmak olduğunu söyledi. Dernek olarak iyi işler yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Orhan emeği geçen herkese çok  teşekkür ettiğini söyledi.

Bakmadan Geçme