Mahallelik Projesinin toplantıları devam ediyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan 'Mahallelik ve Mahalle Müzeleri' projesi kapsamında toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda Şehit Fevzi Mahallesi'nde yapılan toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan ‘Mahallelik ve Mahalle Müzeleri’ projesi kapsamında toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda Şehit Fevzi Mahallesi’nde yapılan toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi’nin toplantılarına, Şehit Fevzi Mahallesi Kültür Merkezi’de yapılan toplantı ile devam edildi.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil, bazı belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahallelik Projesinin önemine dikkat çekerek, “Biz özellikle 2004 yılından beri mahallelik kavramı üzerinde çok durduk. Bir şehrin, bir beldenin, bir ilçenin ve bir ülkenin huzurlu ve mutlu olabilmesi için mahalle dinamizmi diye tabir ettiğimiz mahalle kavramını yerli yerine oturması lazım. Aksi takdirde ne tür tedbirler alırsanız alın, ne tür önlemler alırsanız alın, ne kadar teknoloji ile insanları buluşturursanız buluşturun, ne kadar ekonomik anlamda güçlü yapı oluşturursanız oluşturun, o mahallede, o mahalle sakinleri arasında huzur duygusunu bir araya getiremezsiniz” dedi.

En büyük projesinin Mahallelik ve Mahalle Müzeleri Projesi olduğunu her zaman dile getirdiğini belirten Gürkan, “Bana, ‘Başkanım siz trilyonlarca hizmet binaları yapmışsınız, asfalt plenti yapmışsınız, kervansaraylar, camiler, kümbetler, hanlar, hamamlar, namazgahlar, yollar, konkasörler, Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal Yaşam Merkezi, Tahtalı Hamam, Kent Müzeleri, Yeşil Kuşam Projesi, İspendere İçmeleri, Çınar Park, parklar yapıyorsunuz. Bu nasıl en büyük proje oluyor’ diyorlar. Bende, evet benim en büyük projem Mahallelik Ve Mahalle Müzeleri projesidir. Maddi anlamda mahalle müzeleri küçük bir adımdır. Ama Malatya’mız için, Battalgazi’miz ve ülkemiz için büyük bir adımdır” şeklinde konuştu.

Gürkan, “Şimdi burada iyi bir mahalle dinamizmimiz var. Bizim mahalle kavramında temel espri nedir? Komşuluk ilişkileridir. Küçüğün büyüğe saygısıdır, komşuların sıkıntılarının paylaşılmasıdır. Sevinçlerinin paylaşılmasıdır. Mahallede yürüdüğün zaman güvende olmaktır. Geçtiğimiz günlerde TOKİ bir karar aldı. ‘Bundan sonra biz TOKİ olarak yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda mahallelik esasına göre bir düzen kuracağız’ dediler. Dolayısıyla bizim çalışmamız TOKİ’ye rol model olmuştur. Bu mahallelik kavramı olmazsa, şehirler yaşanamayacak duruma gelir. Onun için komşuluk ilişkilerine çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme